Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: @Politie
update

Politie-inval in Lopikerkapel en Haastrecht: mogelijk auto’s en boten in beslag genomen

  •   keer gelezen   112

LOPIKERKAPEL/HAASTRECHT • In Lopikerkapel en Haastrecht waren op de vroege dinsdagochtend tientallen politieagenten actief bij een inval in diverse panden. Hierbij zijn vuurwapens, dure auto’s en boten in beslag genomen.


Op verschillende plekken in de provincie vond dinsdagochtend een grote politieactie plaats. Op de Heeswijk in Montfoort, in Lopikerkapel, Haastrecht en in Ameide waren in de vroege ochtend tientallen agenten actief.

RTV Utrecht-verslaggever Peter Huting was erbij: “Met name in Montfoort was het spectaculair. Daar kwam een grote groep agenten, een man of 20 à 25, waarvan een deel in het zwart, met bivakmutsen en schilden en een stormram. En die gingen daar een woonhuis en een bedrijfspand binnen.”

Ook in Ameide zag hij een grote groep agenten. Mogelijk waren die daar om auto’s en boten in beslag te nemen.

Ondermijnende criminaliteit
Eind augustus 2020 kwam er informatie binnen bij de politie dat er in de gemeente Montfoort mogelijk criminele activiteiten plaatsvonden, meldt de politie. ‘Op basis hiervan is de recherche, in het kader van de ondermijnende criminaliteit, een onderzoek gestart naar grootschalige handel in verdovende middelen.’

Op 6 oktober 2020 werd tijdens een doorzoeking van een pand nabij het industrieterrein Heeswijk in Montfoort een groot geldbedrag en een wapen aangetroffen. Verder werden er in de woning aanwijzingen gevonden die wezen op de opslag van verdovende middelen elders in het land. Na onderzoek kon worden vastgesteld dat er sprake was van een zogenaamd crimineel samenwerkingsverband.

Encrochat
Een grootschalig onderzoek werd in oktober gestart naar de activiteiten van een crimineel samenwerkingsverband. De verdachten communiceerden met elkaar via Encrochat: een communicatienetwerk dat door leden van de georganiseerde misdaad werd gebruikt om criminele activiteiten te plannen.

Uit meerdere van deze chats kwamen sterke aanwijzingen naar voren dat de verdachten zich bezig hielden met de handel en het vervaardigen van verdovende middelen. Naar aanleiding van het onderzoek zijn dinsdag invallen gedaan in panden in Lopikerkapel, Haastrecht, Montfoort en Ameide.

Aangehouden
Hier zijn onder andere vuurwapens aangetroffen en is beslag gelegd op woningen en verschillende voertuigen, waaronder boten en dure auto’s. Dit in verband met het ontnemen van crimineel vermogen. Er zijn vijf mannen en een vrouw aangehouden. In ieder geval vier van hen blijven de komende dagen in voorarrest.

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier