Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: Bert Bons

Aangehouden scooterrijder (17) blijkt meer op z’n kerfstok te hebben

  •   keer gelezen   112

KRIMPEN A/D LEK • De politie heeft zaterdag op de Tiendweg in Krimpen aan de Lek een 17-jarige scooterrijder aangehouden.


De jongen maakte deel uit van een groep scooterrijders die zich asociaal en hinderlijk gedroeg. Agenten konden alleen hem tot stoppen dwingen; de rest wist te ontkomen. 

De 17-jarige bestuurder reed rond met een telefoon in zijn hand en bleek daarnaast niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Het was in anderhalf jaar tijd al de vierde keer dat hij hiervoor een bekeuring kreeg. Bij de vorige keer werd zijn scooter in beslag genomen en vernietigd. Ook nu is de scooter van hem afgenomen.

De bestuurder bleek ook zijn kentekenplaat te hebben afgeplakt met tape. Dit is volgens de Wegenverkeerwet een misdrijf. Hij is aangehouden en naar het politiebureau gebracht waar hij is gefouilleerd. Hij had hasj, een vermiste OV-chipkaart en munitie voor een vuurwapen op zak. De scooter bleek niet verzekerd te zijn en haalde op een rollentestbank een snelheid van 72 km/h terwijl 50 km/h was toegestaan. 

Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Het Openbaar Ministerie zal gaan beslissen wat de vervolgstappen zullen zijn.

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier