Achtervolging eindigt in voortuin Lekkerkerkse woning
Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>&bull; E&eacute;n van de auto&#39;s raakte een boom en kwam in een voortuin terecht.&nbsp;</p>

• Eén van de auto's raakte een boom en kwam in een voortuin terecht. 

(Foto: aangeleverd)

Achtervolging eindigt in voortuin Lekkerkerkse woning

  •   keer gelezen   112

LEKKERKERK • Een verkeersruzie tussen twee automobilisten eindigde maandagochtend in de voortuin van een Lekkerkerkse woning. Alle betrokkenen kwamen met de schrik vrij.


Normaal gesproken is de Weidelaan in de Lekkerkerse wijk Tiendhoek een vrij rustige doorgaande weg. Maandag rond 11.15 uur was het even anders. En dat had alles te maken met de capriolen van twee autobestuurders die het al op de Provincialeweg ter hoogte van Bergambacht met elkaar aan de stok kregen. 

Handgemeen
Eén van de twee bleek een kort lontje te hebben en begon ‘opdringerig’ rijgedrag te vertonen. Dat vertaalde zich in een achtervolging in de richting van Lekkerkerk. Ter hoogte van het tankstation aan de Boezemweg zetten de beide mannen hun auto stil en ontstond er een handgemeen.

De chauffeur van de voorste auto stapte daarna weer in en zette, geïmponeerd door de vermeende aanwezigheid van een wapen in de auto van de achtervolger, koers richting de Lekkerkerse wijk Tiendhoek. Daar probeerde hij zijn kwelgeest definitief af te schudden. Bij die actie manoeuvreerde hij zijn auto de Leeuwerikhof in, om er vervolgens snel achter te komen dat deze straat doorlopend is. 

Bij een poging om achteruit rijdend alsnog de doorgaande Weidelaan op te draaien, ging met mis. De auto raakte een boom en kwam in een voortuin terecht. Het hek raakte daarbij ontwricht en er sneuvelde een bloembak. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor, al schrokken de bewoners - waaronder een kind dat een boterhammetje aan het smeren was en de auto op het huis zag afkomen - zich wild van het tafereel. 

Wapen
De schrik werd nog groter toen de suggestie gewekt werd dat de achtervolger in het bezit zou zijn van een wapen. Overigens bleek al snel dat dat niet het geval was. De politie, gealarmeerd door een melding vanuit het tankstation, was snel ter plekke, waardoor de situatie niet opnieuw uit de hand kon lopen.

Het feit dat de exacte toedracht tot de achtervolging niet kon worden achterhaald én de twee mannen elkaar te lijf waren gegaan, leidde ertoe dat de beide betrokkenen heenwaarts werden gestuurd. De ‘achtervolger’ vertoonde volgens omstanders ‘irritant gedrag’ door zich wat provocerend op te stellen. De opgejaagde ‘tuinrijder’ daarentegen liet duidelijk merken dat hij de situatie voor de bewoners erg vervelend vond. Hij bood aan om te helpen bij het herstel van de tuin en beloofde op een rustiger moment langs te komen om de zaak verder af te handelen.

Floris Bakker, Jan Timmer,
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier