Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: OM.nl

Inwoner Bergambacht aangehouden na grote cocaïnevangst

  •   keer gelezen   112

ROTTERDAM/BERGAMBACHT • Een inwoner van Bergambacht is samen met twee andere verdachten aangehouden na een grote cocaïnevangst in de Rotterdamse haven.


De douane onderschepte daar donderdag en vrijdag tijdens diverse controles twee partijen drugs. Het ging in totaal om 1064 kilo cocaïne met een straatwaarde van ruim 79 miljoen euro.

Paprika’s
De drie verdachten werden donderdag door de douane en zeehavenpolitie aangehouden nadat ze op de vlucht sloegen toen ze werden gezien op het terrein van ECT Delta. Het gaat om drie mannen van 22, 24, en 32 jaar, woonachtig in Rotterdam, Bergambacht en Gouda.

Uit het onderzoek tot nu toe is gebleken dat de verdachten op het haventerrein waren voor een container geladen met potjes paprika’s. Naast de potjes trof de douane 106 kilo cocaïne aan. De container was afkomstig uit Peru en was bestemd voor een bedrijf in Duitsland.

Bananen
Tijdens een controle vrijdag in de Rotterdamse haven onderschepte de douane een partij van 958 kilo cocaïne. De verdovende middelen zaten verstopt in een container geladen met bananen. De container was aangekomen met een zeeschip uit Costa Rica. De lading was bestemd voor een bedrijf in Bazel.

De bedrijven hebben vermoedelijk niets met de smokkel te maken.

HARC-team
Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam, heeft de zaken verder in onderzoek. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

(bron: om.nl)

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier