Vier Amsterdammers met inbrekerswerktuigen aangehouden in Schoonhoven, na inbraak in Bergambacht
Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: stockfoto 123RF

Vier Amsterdammers met inbrekerswerktuigen aangehouden in Schoonhoven, na inbraak in Bergambacht

  •   keer gelezen   112

BERGAMBACHT/SCHOONHOVEN • In Schoonhoven zijn vrijdagavond rond 21:20 uur vier mannen uit Amsterdam aangehouden. De mannen van 35, 44, 47 en 48 jaar oud hadden inbrekerswerktuigen in hun auto. Mogelijk hebben zij eerder op de avond ingebroken bij een bedrijf in Bergambacht.


Het viertal reed in een personenauto ter hoogte van industrieterrein Zevender in Schoonhoven en viel op door hun rijgedrag. Hun auto kwam bovendien voor in de politiesystemen.

Terwijl de Amsterdammers werden overgebracht naar het arrestantencomplex in Gouda bleek dat er in Bergambacht was ingebroken in een bedrijf. Een getuige zag daar een auto die overeenkwam met de auto waarin de aangehouden verdachten reden. Op camerabeelden van de inbraak waren meerdere mannen te zien.

Politie Krimpenerwaard onderzoek de inbraak, samen met de recherche. De camerabeelden worden bekeken en de aangetroffen braaksporen worden vergeleken met de inbrekerswerktuigen die bij de vier mannen in de auto zijn aangetroffen. 

Het kenteken van het gebruikte voertuig zal worden vastgelegd in een ANPR-database met een code, zodat omliggende politie-eenheden ook weten dat het betreffende voertuig zeer regelmatig gezien wordt bij verdachte situaties en dus zeker controlewaardig is.

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier