Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: RTV Krimpenerwaard

Verkeersconflict mogelijk aanleiding tot dodelijk ongeval Lekkerkerk

  •   keer gelezen   112

LEKKERKERK • Een verkeersconflict is mogelijk de aanleiding geweest tot het ongeval dat zondagmiddag op de N210 tussen Ouderkerk en Lekkerkerk twee inwoners van Lekkerkerk het leven kostte en twee plaatsgenoten zware verwondingen opleverde.


Politie Krimpenerwaard maakt melding van een mogelijk verkeersconflict dat rond 14.15 uur zou zijn ontstaan bij de Algerabrug in Krimpen aan den IJssel en zich voortzette op de N210.

Volgens onbevestigde bronnen zou de chauffeur van één van de betrokken auto's, bestuurd door een 28-jarige man uit Krimpen aan den IJssel, daarbij agressief rijgedrag getoond hebben. In eerste instantie door kort achter zijn voorligger - de auto met daarin de vijf Lekkerkerkers, vier broers en de vriendin van één van hen - te rijden.

De Lekkerkerkers reden Krimpen aan den IJssel in, in de hoop dat de man zijn achtervolgingsactie zou staken. Tevergeefs, want de man volhardde volgens de bron in zijn gedrag. De auto met de Lekkerkerkers zou, eenmaal terug op de provinciale weg, één van de rotondes in zijn geheel hebben genomen  in de hoop de achtervolger af te schudden. Deze zou echter exact dezelfde route hebben gevolgd om vervolgens een inhaalmanoeuvre uit te voeren en vol in de remmen te gaan.

De auto met de Lekkerkerkers remde 'mee', maar kreeg vervolgens te maken met een achterligger die niet bedacht was op de twee stilstaande auto's voor hem en een botsing niet kon voorkomen. Met alle desastreuze gevolgen van dien.

Jan Timmer

De politie is op zoek naar getuigen:


 

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier