Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De grote kruising bij Krimpen aan den IJssel.
• De grote kruising bij Krimpen aan den IJssel. (Foto: Floris Bakker)

'Bouw tunnel onder kruising Krimpen'

  •   keer gelezen   112

OUDERKERK A/D IJSSEL • Met de aanleg van een onderdoorgang bij de grote kruising in Krimpen aan den IJssel zou de verkeersdoorstroming aanzienlijk kunnen verbeteren. Dat denkt Cees van Vliet.


Weken is -ie er mee bezig geweest, met de tekening die voor 'm op de keukentafel ligt. Toch is het ontwerp van de gepensioneerde timmerman uit Ouderkerk aan den IJssel niet eens zo heel ingewikkeld. "Op de plek van de kruising komt een rotonde", legt Van Vliet uit. "Die is bedoeld om Krimpen in en uit te komen. Onder de rotonde ligt een onderdoorgang, een open tunnel met twee rijbanen: één baan richting Schoonhoven en de andere baan voor verkeer richting Rotterdam. Door deze constructie haal je de twee verkeersstromen uit elkaar en dat bevordert de doorstroming."

Aftakking
Volgens Van Vliet zouden verkeersdeskundigen de rotonde - zonder verkeerslichten - moeten ontwerpen. Die komt bovenop de tunnel te liggen en moet beschikken over de juiste capaciteit. "De rotonde moet ook een aftakking krijgen naar het huidige busstation." De (politieke) discussie over verplaatsing van dit station was voor Van Vliet aanleiding om het ontwerp te maken. Zo presenteerden het CDA en Leefbaar Krimpen plannen om het busstation te verplaatsen naar locaties buiten het centrum. Van Vliet snapt dat niet. "Het huidige busstation is een ideale plek om passagiers in het centrum van Krimpen op te halen en af te zetten. Ik zou die plek handhaven."

Van Vliet roept geïnteresseerden op om contact met hem op te nemen als ze meer over zijn ontwerp willen weten. Zijn telefoonnummer is: 0180-682576.

de juiste capaciteit Ze moeten een rotonde ontwerpen met de juiste capaciteit",

Van Vliet maakte het ontwerp naar aanleiding van de (politieke) discussie over het wel of niet verplaatsen van het huidige busstation in Krimpen aan den Ijssel. "Het CDA en Leefbaar Krimpen willen een nieuw busstation buiten het centrum bouwen. Ik snap dat niet.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten