Afbeelding

Veiligheidsproject Schoonhoven krijgt eerste ster

112 531 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Met het leggen van een opvallende straattegel op de hoek van de Lopikerstraat en de Doelenstraat hebben burgemeester Roel Cazemier en ondernemerscoördinator Alex Looman de eerste fase van het in 2016 gestarte veiligheidsproject in de Schoonhovende binnenstad afgerond.

Het project past in de gezamenlijke ambities van de Verenigde Ondernemers Centrum (VOC) Schoonhoven, de gemeente Krimpenerwaard, politie en brandweer voor een leefbare en toekomstbestendige binnenstad van Schoonhoven. Een speciale werkgroep werkte het afgelopen jaar aan een pakket maatregelen voor een schoon, heel en veilig centrum. De samenwerking tussen de betrokken partijen is nu beloond met het eerste ster-certificaat van het landelijke erkende Keurmerk Veilig Ondernemen.

Onderzoek
"Een veilige binnenstad is van belang voor een economisch vitaal centrum van Schoonhoven", zegt VOC-bestuurslid Alex Looman, die vanuit de ondernemers coördinator is van het project. "Een schone, veilige en gastvrije binnenstad is niet alleen van belang voor de ondernemers, maar ook voor de bewoners en bezoekers. Daarom hebben we als ondernemers afgelopen jaren onderzoek gedaan naar onder meer de gastvrijheid van het centrum, en zijn we ontzettend blij met de prima samenwerking met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid, de gemeente en de hulpdiensten op het gebied van veiligheid."

Looman merkt dat de samenwerking op allerlei manieren vruchten afwerpt. "Niet alleen bij het bestrijden van criminaliteit, maar ook bij de realisatie van betere bebording, straatverlichting, groenbeheer, het verwijderen van graffiti en verdere verbetering van de beeldkwaliteit van onze mooie historische binnenstad. Deze eerste ster is voor alle betrokkenen een stimulans om door te gaan op de ingeslagen weg."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 11 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 13 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 14 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden