Afbeelding

Clubs luiden nieuwjaar in met potjes 'oud tegen nieuw', penalty's en poldersurvival

Sport 399 keer gelezen

REGIO • De traditionele nieuwjaarswedstrijd mag niet ontbreken. Diverse voetbalverenigingen uit de Krimpenerwaard beginnen het jaar 2017 met een sportief potje tussen het huidige eerste elftal en een selectie van voormalige cracks, voordat de spelers en overige leden zich op de hapjes en drankjes storten.

Spirit begint op zaterdag 7 januari om 13.30 uur met een toernooitje, waarin de huidige senioren met oud-spelers in gelijkwaardige teams zijn ingedeeld. Om 16.00 uur duiken ze gezamenlijk de kantine in om de bespiegelingen van voorzitter Henk Lammertse aan te horen.

Bij DCV komen op zondag 8 januari jong en oud in actie, voordat preses Siemen de Wilde om 16.00 uur zijn nieuwjaarsboodschap over de toekomst van de tweedeklasser op het Waalplantsoen voordraagt. 'Blijven of verhuizen', zo luidt het dilemma. Het Oliebollentoernooi voor de jeugd begint om 12.00 uur. De senioren verschijnen tussen 15.00 uur en 16.00 uur tussen de lijnen.

Het eerste elftal van Schoonhoven neemt het op 7 januari vanaf 14.00 uur op tegen een mix van ex-zaterdag en -zondagspelers. De receptie begint om 16.00 uur. De businessclub verzorgt traditioneel de 'koek en zopie' voor de bezoekers. FC Perkouw hanteert hetzelfde programma met exact dezelfde tijden als Schoonhoven. Stolwijk trekt op zondag 8 januari om 14.00 uur ten strijde tegen voormalige vedetten als Remco Anker en Berry Teeuwen, voordat de nieuwjaarswensen worden uitgewisseld.

Benschop en Lopik laten de voetbalschoenen in de tas. Beide derdeklassers beginnen op 7 januari direct met handen schudden. Benschop doet dat vanaf 15.30 uur en Lopik schuifelt een half uur later aan het bestuur voorbij. VV Lopik maakt van deze gelegenheid gebruik om alle kampioenen en vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Ook Haastrecht pakt meteen een borrel. Dat gebeurt tussen 16.00 uur en 18.00 uur.

Bergambacht ziet eveneens af van een onderlinge wedstrijd, maar biedt de leden met een strijd om een heuse penaltybokaal een sportief alternatief. Per team komen drie spelers in actie. Dat begint 7 januari om 15.00 uur en eindigt om 17.00 uur, het aanvangstijdstip van de receptie. Dilettant houdt pas op 14 januari (16.00 uur) z'n nieuwjaarsreceptie. Dat is twee weken later dan Lekkerkerk.

Van alle regioclubs spant Gouderak de kroon met drie activiteiten op één dag. De club aan de Kattendijk begint op zondag 8 januari met een poldersurvival om 10.30 uur. Om 14.00 uur speelt het eerste team tegen de oudjes en om 16.00 uur brandt DJ Rens los met zijn muziek in het clubgebouw.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden