(foto's: wijntjesfotografie.nl)
(foto's: wijntjesfotografie.nl)

Arie Werksma wint opnieuw Memorial-snelschaaktoernooi

Sportt 535 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Voormalig Krimpens clubkampioen Arie Werksma heeft opnieuw het sterk bezette Memorial snelschaaktoernooi gewonnen.

In zaal De Tuyter in Krimpen aan den IJssel scoorde de oud-Krimpenaar 7,5 punten uit 9 partijen. Het ging om potjes met een bedenktijd van 7 minuten per persoon.

Werksma speelt in competitieverband voor Discendo Discimus uit Den Haag, dat uitkomt in de tweede klasse van de KNSB. Ook FIDE-meester Harold van Dijk (eerste bordspeler van Krimpen 1) en Ricardo Klepke kwamen tot dit aantal punten, maar zij boekten hun winstpartijen tegen iets minder sterke tegenstanders. Zij moesten daarom genoegen nemen met de tweede en derde plek in het eindklassement.

Dordtenaar Mark Timmermans, eveneens kandidaat voor de eindzege, eindigde op de vierde plaats met 7 punten. Een verliespartij tegen Klepke wierp hem terug in het klassement. Ook Dick Bac streed lange tijd mee om de topposities, maar na een sterk begin met 5 uit 6 verloor de moegestreden Moerkapellenaar drie keer op rij.

Het grote Krimpense jeugdtalent Wiggert Pols (15) deed wederom van zich spreken. Hij verloor weliswaar z'n openingspartij tegen Mart-Jan Luteyn, maar herstelde zich formidabel met 6,5 uit 8. Pols eindigde daarmee op de negende plaats in een veld van 93 deelnemers.

De andere Krimpense belofte, de 13-jarige Dominggus Paays, boekte 6 punten uit 9 partijen en dat was eveneens een zeer verdienstelijk resultaat.

Voorafgaand aan het Memorial-toernooi werden diverse leden van clubs van de Rotterdamse schaakbond, die in 2016 overleden, herdacht. De organisatie onder leiding van Peter Glissenaar stond garant voor een vlekkeloos verloop van het evenement.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden