• Remco Schellevis voelt zich thuis in de Benschopse modder. (foto: wijntjesfotografie.nl)
• Remco Schellevis voelt zich thuis in de Benschopse modder. (foto: wijntjesfotografie.nl)

Erik Dekker pakt de winst in tweede Bereveldrit

Sport 289 keer gelezen

BENSCHOP • Oud-prof Erik Dekker won vrijdag in Benschop bij de masters de Bereveldrit op de accommodatie van de plaatselijke zaterdagderdeklasser. Remco Schellevis uit Stolwijk klasseerde zich bij de amateurs als tiende.

Vanuit heel Nederland verschenen meer dan tweehonderd veldrijders aan de start van de tweede Bereveldrit. De grote animator van dit evenement is Benschopper Ernie Vos (61), die zich al decennialang als vrijwilliger voor diverse instanties inspant. De parkoersbouwer van veldritten in Montfoort, Oudewater en Woerden slaagde er vorig jaar in zo'n cyclocross in zijn woonplaats van de grond te krijgen.

"Met een aantal crossliefhebbers uit de regio zijn we op zoek gegaan naar een geschikt parkoers," vertelt de enthousiaste initiator. "Het park Bosplan achter de voetbalvelden van Benschop was de meest ideale locatie. Door het gebruik van de paden rondom de speelvelden ontstond er een prachtige omloop met modderige stukken en schelpenpaden. De gemeente Lopik en het bestuur van vv Benschop verleenden alle medewerking. Zo zijn een dam en een brug aangelegd om paden met elkaar te verbinden. Dankzij gulle sponsors waren de financiën voor de wedstrijd zo rond. En ook de renners lieten ons, net als vorig jaar, niet in de steek."

Na de jeugdwedstrijden, waarin de Bergambachtse jongelingen Indy Baas en Jarno Goudriaan kennismaakten met de Benschopse modder, was Erik Dekker bij de masters (40 jaar en ouder) de publiekstrekker. De oud-Rabobankrenner uit Hedel, die in het jaar 2000 furore maakte in de Tour de France door drie etappes te winnen, is nog altijd gretig. Vanuit het vertrek reed hij al zijn concurrenten uit het wiel en zegevierde voor Wilfred Veldkamp (Kamerik) en Lars Rietveld (Oudewater).

"Ik moest voluit blijven gaan en geen fouten maken," gaf de vedette van weleer aan, dat het niet vanzelf ging. Bij de amateurs en sportklassers verraste Atse ten Brinke (Lichtenvoorde) wereldkampioen Eddy van IJzendoorn (Tiel).

Achter dit geweld streed Stolwijkenaar Remco Schellevis om een plek bij de eerste tien. De oud-voetballer van zondagderdeklasser Stolwijk kan niet bogen op een succesvolle wielercarrière zoals Dekker. Schellevis schafte pas een paar jaar geleden een racefiets aan. "Mijn broer Rutger en mijn vader fietsten vroeger fanatiek, maar bij mij ging het voetballen voor. Nu is dat anders. Elk weekeinde rijd ik een nationale wedstrijd. In de zomers op de weg en 's winters in het veld. Ik houd van modderige parkoersen, waarin je kunt knallen. Dat geploeter in de bagger is me op het lijf geschreven."

In Benschop waren het voor hem dan ook ideale omstandigheden. "Dit seizoen zijn er enkele goede veldrijders van de eliterenners overgestapt naar de amateurs. Tegen die gasten kan ik niet op, waardoor ik minder goede uitslagen rijd dan vorig jaar." Woensdag heeft hij een nieuwe kans in Surhuisterveen en dan wacht de NK.

Wim Kroone

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden