(foto: wijntjesfotografie.nl)
(foto: wijntjesfotografie.nl)

VC Krimpen verslaat koploper VCV; winst dames Thor

Sport 246 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Trouwe supporters weten het allang: het kan flink spoken in sporthal De Boog. In een zinderend duel versloeg City Lens/Krimpen koploper VCV met 3-2. "Een wereldprestatie", oordeelde coach Wim Bruijn. "Hier kunnen we even op teren."

Het zag er overigens in de eerste set niet naar uit dat VC Krimpen voor een stunt zou gaan zorgen. De ploeg begon tam en werd op alle fronten afgetroefd. De tegenstander uit Veenendaal nam meteen een grote voorsprong en bouwde die rustig uit.

Na 18-25 wist Krimpen dat het menens was. Opeens was er beleving en kreeg spelverdeler Pim Geurts zijn middenaanvallers Armand van den Bos en Rene Valster aan de praat. Aan de buitenkant speelde Theo Douma eerst tegen zichzelf en daarna tegen de opponent. De veteraan was nauwelijks te stuiten.

In de tweede set kwam VC Krimpen langszij met 25-18 en bleef ook daarna de bovenliggende partij: 25-20. De koploper uit de eerste divisie B gaf zich echter niet zomaar gewonnen. In de vierde set liet VCK zich even uit het veld slaan door een foute beslissing van de arbiter en verloor vervolgens met 19-25. De wil was echter niet gebroken.

In een bloedstollende vijfde set herpakte VC Krimpen zich. Het publiek ging nog eens achter het herenteam staan, dat punt voor punt naar 15-12 knokte. Volgens Bruijn heeft zijn ploeg meer in z'n mars. "We worden steeds stabieler en kunnen een hoog niveau halen. Dat heeft deze wedstrijd tegen VCV, dat over vier eredivisiespelers beschikt, wel aangetoond. Vorig seizoen verloren we nog met 0-4. Je ziet dus progressie."

De dames van City Bril/Krimpen wilden niet onderdoen voor de heren en wonnen eveneens met 3-2 van Erasmus Volley: 25-13, 19-25, 26-24, 26-28 en 15-12.

Ook Thor sloot het jaar prima af. De dames versloegen Sliedrecht Sport 2, nummer 4 op de ranglijst, met 2-3. Hoewel de Bergambachtse volleybalsters de eerste en tweede set tamelijk kansloos verloren, toonden zij karakter door de derde set met 23-25 te winnen. Daarmee kregen ze Sliedrecht Sport uiteindelijk op de knieën. De vierde set eindigde in 21-25 en de beslissende vijfde set in 11-15.

De heren van Thor haalden in Delft uit tegen Kratos '08. Het werd 0-4 via de setstanden 22-25, 23-25, 16-25 en 20-25.

Droefenis bij Voleco. In Ouderkerk gingen de heren in de derde divisie A met 1-3 onderuit tegen Sliedrecht Sport 3 en verloren de dames met 2-3 van Sliedrecht Sport 4.

Het damesteam van DOS nam met een prima 4-0 zege op Leython 2 afscheid van Simone Burger, die naar Zeewolde verhuist. De maximale score kwam tot stand via 26-24, 25-21, 25-23 en 25-22.

De heren van DOS zegevierden tegen Servia 2: 3-2. Nadat de Schoonhovenaren de eerste twee sets hadden verloren, volgde herstel in het verdere verloop van de wedstrijd. Via 25-17, 25-22 en 15-11 bleef DOS aan de goede kant van de score.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden