(foto's: wijntjesfotografie.nl)
(foto's: wijntjesfotografie.nl)

Dapper Thor beloont zich met setwinst; slechte generale City Lens Krimpen

Sport 409 keer gelezen

REGIO • Eetcafé 't Centrum/Thor knokte zich leeg tegen VC Spaarnestad, maar maakte teveel fouten om in sportcentrum De Waard voor een stunt te zorgen.

Trainer/coach Cees de Waard kon niettemin leven met de 1-3 nederlaag. Setwinst was de beloning voor de vechtlust van zijn meiden. Thor maakt progressie, maar dat was in dit stadium nog niet voldoende om het geroutineerde VC Spaarnestad het zwijgen op te leggen.

Cruciaal
De Bergambachtse volleybalsters konden op de meeste onderdelen mee komen met het team uit Haarlem. Alleen in verdedigend opzicht moest Thor zijn meerdere erkennen in Spaarnestad. Op cruciale momenten bewaarde de koploper de rust in de gelederen, terwijl Thor op beslissende momenten in de fout ging.

"Het was soms te slordig. Dat was zonde, want ik had het idee dat er vanavond meer te halen was dan een punt", analyseerde De Waard. "Vooral Joyce Geneugelijk speelde een fantastische wedstrijd. Het was jammer dat Kellin Lakerveld niet kon pieken. Dat scheelde aanvalskracht."

Thor wist van tevoren dat het een immens karwei zou worden om de stabiele lijstaanvoerder te vellen. VC Spaarnestad heeft de ideale mix van routine en talent. Voormalige eredivisiespeelsters trekken de kar en stuwen de jongeren naar een hoger niveau. Thor heeft nog niet de stabiliteit om zich aan de tactiek van De Waard te kunnen houden. "Als er onrust in de ploeg sluipt, vergeten speelsters hun opdrachten", aldus de coach.

In de praktijk betekende dat Thor door misverstanden er niet in slaagde de score om te buigen. Steeds als de Bergambachtse dames een inhaalspurt hadden ingezet, profiteerde Spaarnestad van onnodige fouten bij de thuisclub.

In de eerste set poetste Thor een 13-21 achterstand weg. Bij 19-21 haperde de machine en sloeg Spaarnestad opeens de gaten in de vloer: 19-25. Een dergelijk scenario voltrok zich ook in de tweede set. Thor liep lange tijd gelijk op, maar kwam aan de buitenkanten niet door. Het inzetten van Manou Koudstaal ten faveure van Kellin Lakerveld bracht daar geen verandering in: 21-25.

De ommekeer had plaats in de derde set, toen spelverdeelster Annelies de Ruiter haar aanvalsters steeds secuurder aanspeelde en op die manier een 12-18 achterstand omboog naar 20-20. Spaarnestad trok wit weg, maar bleef aan de goede kant van de score: 24-26. Daarmee gingen reeds de meeste wedstrijdpunten naar de koploper, maar Thor had de smaak te pakken. Met name Nikki van Herk was serverend een plaag voor de Haarlemse passers. Met 26-24 haalde Thor de setwinst naar zich toe.

"Een passende beloning voor onze arbeid en het betere spel in de laatste sets. Dit niveau is bemoedigend", vond De Waard. "Ik hoop dat we dit kunnen vasthouden."

Krimpen
Het herenteam van City Lens/Krimpen verloor in Soest met 3-2 van Axell Claims/SoVoCo. Een slechte generale voor de topper met het Veenendaalse VCV aanstaande zaterdag in sporthal De Boog.

De Krimpense volleyballers trapten in sporthal De Bunt goed af met een 26-28 zege in de eerste set, maar daarna haperde de machine van trainer/coach Wim Bruijn.

In de tweede set was SoVoCo de bovenliggende partij: 25-22. VC Krimpen leek op de goede weg door de derde set met duidelijke cijfers (17-25) voor zich op te eisen, maar verslikte zich vervolgens in de veerkracht van de thuisclub. SoVoCo greep met 25-18 en 15-10 de winst. VC Krimpen staat op de derde plaats in de eerste divisie B.

Ook de Krimpense dames dolven het onderspit. Zij gingen bij het laag genoteerde Sliedrecht Sport 6 na een wisselvallig duel met 3-2 onderuit.

Voleco beleefde eveneens een minder plezierige zaterdagmiddag. De heren hadden tegen Atak 2 weinig in te brengen en verloren met 3-1. Pas na drie verloren sets kon de Ouderkerkse ploeg een set winnen.

De dames verloren in Rotterdam met 3-2 van Fusion. Voleco leek met 12-25 winst in de derde set orde op zaken te stellen, maar zakte daarna ver weg. Met 25-22 en 15-8 maakte Fusion het karwei af.

Onnodig
De heren van Thor hadden geen moeite met VCS: 3-1. In sportcentrum De Waard lieten de Bergambachtenaren de kans op een maximale zege liggen. Zonder Tony Blonk verloor Thor onnodig de vierde set.

Streekgenoot Dosko zit Thor in deze promotieklasse op de hielen. De ploeg uit Stolwijk maakte korte metten met Inter Rijswijk 3: 0-4. Ook de Dosko-dames behaalden een kloeke 0-4 overwinning. Zij waren in Amersfoort te sterk voor AVV Keistad 3.

De heren van DOS leverden een fel gevecht met Vollingo 3 uit Gouda. Deze wedstrijd in sporthal De Meent eindigde na urenlange strijd in Schoonhovens voordeel. Het werd uiteindelijk 3-2 via de setstanden 30-32, 25-22, 16-25, 25-15 en 15-10.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 16 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 18 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 19 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden