(foto's: wijntjesfotografie.nl)

DCV al na twintig minuten klaar met Alblasserdam

Sportt 344 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • DCV had zaterdag geen enkele moeite om hekkensluiter Alblasserdam te verslaan. Al na 22 minuten stond er een 3-0 stand op het scorebord. Het werd uiteindelijk 6-1 voor de ontketende Krimpense tweedeklasser.

"We gaan met een goed gevoel de winterstop in", stelde trainer Ronald Klinkenberg tevreden vast. DCV speelde uitstekend en nam Alblasserdam vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Marcel van Ekelenburg in de tang. De dolende tegenstander gaf ook alle ruimte om toe te slaan. DCV kwam al in de 4e minuut op een 1-0 voorsprong toen Patrick Groen met een prima voorzet goaltjesdief Johan van Wageningen bereikte. Die drukte meteen af.

Alblasserdam was nauwelijks hersteld van deze dreun of nummer twee lag tegen de touwen. Opnieuw was Van Wageningen alert en verlengde hij de hoekschop van aanvoerder Tim van Diejie met zijn hak achter doelman Schutte: 2-0. De bezoekers waren daarna compleet de weg kwijt en moesten toezien hoe DCV de score moeiteloos opvoerde.

Nummer drie was een benutte penalty van Tim van Diejie, die feilloos binnenschoot. Aanleiding voor deze strafschop was een wanhoopsactie van de Alblasserdam-doelman, die de doorgebroken Fievel Meijer onderuit tikte. Hoewel de goalie beweerde dat hij de DCV-middenvelder niet had geraakt, wees de arbiter gedecideerd naar de stip.

Na 22 minuten leidde DCV dus met 3-0 en nog was de honger nog niet gestild. Mark de Borst raakte de lat met een kiene vrije trap. Op slag van rust kwam de thuisclub alsnog op 4-0 door een treffer van Fievel Meijer.

De tweede helft hadden beide partijen schriftelijk kunnen afdoen. De strijd was immers gestreden. Alblasserdam probeerde niettemin door omzettingen en enkele verse krachten de forse achterstand in te lopen. De hekkensluiter kwam er al snel achter dat het een gelopen koers was. Max Blankers profiteerde in de 52ste minuut na een snelle uitbraak van zwak ingrijpen en schoot vanaf 16 meter de bal achter Schutte: 5-0.

Alblasserdam bleef zoeken naar een gaatje in de rood-zwarte defensie en vond die via invaller Okan Arslan. Hij verscheen na een vlotte combinatie met Youri Groenendijk voor DCV-doelman Ian Luthart en schoot beheerst binnen: 5-1. Kort daarop was Alblasserdam dichtbij een tweede treffer en begreep de thuisclub dat het de opponent niet verder mocht laten komen. Trainer Klinkenberg bracht daarom zijn zoon Maurice en Alex van Veen binnen de lijnen.

Na de zoveelste counter van DCV kon Max Blankers zijn niet alledaagse productie verdubbelen. Hij schoot van dichtbij raak: 6-1. Door dit resultaat is DCV streekgenoot Spirit, dat met 4-1 verloor van Hellevoetsluis, gepasseerd op de ranglijst.