(foto's: wijntjesfotografie.nl)

Spirit houdt stand tegen sterk BVCB

Sport 249 keer gelezen

ouderkerk a/d ijssel • Spirit mocht in z'n handen knijpen met het 1-1 gelijkspel tegen kampioenskandidaat BVCB.

De Ouderkerkers speelden een groot deel van de wedstrijd met de rug tegen de muur. De 'Kanaries' kwamen vanuit het niets op 1-0 en kregen niet veel later de gelijkmaker om de oren. In de slotfase wankelde de ploeg van trainer Warry van Wattum, maar de thuisclub gaf geen krimp.

"Ze hebben geknokt tot de laatste seconde. Ik heb de spelers gecomplimenteerd met hun inzet en met dit resultaat. Meer dan een punt zat er niet in, ook al leek dat er even op. BVCB heeft echter een volwassen team. Je ziet dat die gasten geen moment in paniek raken. Een dergelijk sterke tegenstander ben ik nog niet tegenkomen in 2D. Die rust zou ik graag terugzien bij Spirit, maar daarvoor heeft de ploeg te weinig routine", aldus Van Wattum.

Fysiek
Spirit moest negentig minuten op z'n tenen lopen tegen de nummer twee van de ranglijst. BVCB was niet alleen qua positiespel in balans; de bezoekers waren ook fysiek opzicht de lichtgewichten van Spirit de baas. Vooral de kleine dribbelaar Sergio Caminita moest het ontgelden. De stevige middenvelders uit Bergschenhoek bliezen hem regelmatig omver. BVCB domineerde tot aan het zestienmetergebied, maar slaagde er zelden in een kans te creëren. Doelman Bas Haasnoot was op zijn hoede en het centrale duo Lars van der Wijngaard/Kevin Kriek had goed zicht op de loopacties van de voorwaartsen van de tegenstander.

Om de machteloze voorhoede enige steun te geven bracht Van Wattum Danny van der Poel in het veld ten faveure van Ruben Slooff. Het lukte Spirit daarna wat vaker om onder de druk vandaan te komen. Niettemin kwam de openingstreffer van Björn van Dijk in de 68ste minuut als een volslagen verrassing. Na een fraaie voorzet van Sander Kalkman nam hij de bal op de pantoffel en liet BVCB-doelman Wesley van der Molen kansloos: 1-0. "Eindelijk weer eens een bal tussen de palen. Dat voelde goed aan", aldus de veelbekritiseerde spits met een glimlach.

Stiftbal
Lang kon Spirit niet genieten van de voorsprong. De verdediging gaf Rob Rutten in de 74ste minuut teveel ruimte en dat maakte de BVCB-aanvaller keurig af met een stiftbal: 1-1. Daarna was het billenknijpen voor de technische staf van Spirit. Tot tweemaal toe ging de opponent op het doel van Haasnoot af. Hij kreeg eenmaal steun van Kriek en haalde persoonlijk de bal van de voet van de doorgebroken Mike van der Steen. Het eindsignaal van de prima leidende scheidsrechter Vreeswijk uit Leidschendam kwam als een verlossing. Wellicht kan de weer herstelde Julian Rook de aanval van Spirit meer schwung geven. Ook Ryan Terlouw speelde een half uur mee met het tweede team.