(foto's: Stephan Tellier)
(foto's: Stephan Tellier)

Benschop wint Lopikse derby

Sport 280 keer gelezen

BENSCHOP/LOPIK• Een sterker Benschop boekte een nipte 1-0 zege op een tam Lopik, dat pas in de slotfase van zich afbeet. Martijn de With kroonde zich tot matchwinnaar. Dolgelukkig was de maker van het enige doelpunt.

"Ik heb goede en slechte tijden meegemaakt bij Benschop," vertelde de 23-jarige Martijn de With na afloop. "De promotie naar de eerste klasse was geweldig. De degradatie die daarop volgde, was dat uiteraard niet. De winnende treffer tegen Lopik scoren voelt natuurlijk fantastisch, al had ik er nog zeker een moeten maken. De hele week was deze wedstrijd het gesprek van de dag. Met al dat publiek erbij loop je vanzelf een stapje harder."

In de matte eerste helft grossierden beide ploegen in balverlies, maar zowel Benschop als Lopik kon in de omschakeling niet gevaarlijk worden. De thuisploeg, die de opbouw van Lopik goed verstoorde, kwam door een ongelukkig moment van Lopik-doelman Joey Broekhuizen vlak voor het rustsignaal van de prima leidende scheidsrechter Bax uit Huizen aan de leiding. De uitkomende sluitpost trapte uit een ongevaarlijke Benschopse aanval de bal tegen Kwame Ballo. Vervolgens kon Martijn de With doeltreffend profiteren. "Balen", oordeelde Broekhuizen na afloop. 'Ik reken mij dit moment wel aan, maar lig er hopelijk niet wakker van. We gingen vol goede moed deze derby in, maar kregen weinig kansen. Wat ik zeer waardeer is dat onze supporters ons tot de laatste seconde bleven steunen."

Met een beetje geluk had de gelijkmaker in de slotseconde kunnen vallen. Dick de Knikker zag zijn inzet met veel geluk gestopt worden door doelman Mitchell van Oort. "Je weet dat zoiets kan gebeuren, zolang de 2-0 uitblijft," aldus Benschop-trainer Frenk van der Kleij, die aan zijn laatste jaar bij de blauw-witten bezig is. "Ik wil het seizoen afsluiten met een plek bovenin."

De spannende slotfase vergoedde veel. De Lopikse fans lieten luidkeels van zich horen, terwijl een deel van het thuispubliek wit wegtrok. Groot was de vreugde na het laatste fluitsignaal. Spontaan spoot het kopieerapparaat een A4'tje uit met de mededeling dat de kantine een uurtje langer openbleef om de zege op Lopik te vieren. "Benschop is duidelijk een stapje verder dan wij," erkende Lopik-trainer Bertus van Schaik, die vorige week zijn contract met twee seizoenen verlengde. "We wilden wel, maar het lukte gewoon niet."

Dankzij deze zege stijgt Benschop naar de vierde plaats op de ranglijst met slechts vijf punten achterstand op koploper IJFC uit IJsselstein. Lopik staat zesde met een puntje minder. Beide teams staan goed gerangschikt in de tweede periode, omdat de concurrentie steken liet vallen. De Lopikers ontvangen hun buren op zaterdag 29 april 2017 voor de return.

Zie voor alle uitslagen, wedstrijdverslagen, standen en het programmahttp://www.regio-voetbal.nl

Wim Kroone

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden