Lizzy Koole. Foto: Stephan Tellier
Lizzy Koole. Foto: Stephan Tellier

Lizzy Koole: 'Bij Thor viel het kwartje'

Sportt 1.017 keer gelezen

BERGAMBACHT • Niet clubs uit de eredivisie of topdivisie voldeden aan de smaak van Lizzy Koole. De 26-jarige fysiotherapeute uit Gouda koos voor Eetcafé 't Centrum/Thor uit Bergambacht.

Een trede omhoog of een stapje terug. Lizzy Koole had tijd nodig om een definitieve keuze te maken. Na haar afscheid van Prima Donna Kaas/Huizen kreeg ze aanbiedingen van eredivisionist Taurus en topdivisionist Alterno om haar carrière voort te zetten. Een sterke middenaanvalster kan vrijwel overal terecht. Ze zocht echter zelf contact met Thor, omdat de Bergambachtse volleybalclub met een vernieuwde groep aan de slag ging.

Kwartje
"Bij Thor viel het kwartje. Ik zag een spontane, leuke meidengroep. Op de training werd gelachen en hard gewerkt. Mijn gevoel zei me dat ik me bij deze club moest aansluiten. En dat heb ik dan ook gedaan. Het is achteraf een goede keuze geweest."

Lange dagen
Ze werkt als fysiotherapeut bij een vestiging van Fysius in Zoetermeer. "Vaak maak ik lange dagen. Dat hoort er bij. Ik heb niet te klagen over mijn rooster, maar het kan wel eens een tikkie knellen. Dat ben ik in de loop der jaren wel gewend. Ik woonde destijds in Rotterdam, studeerde in Utrecht en volleybalde in Huizen. Dan kom je veel treinstations tegen met je OV-jaarkaart."

Doorzettingsvermogen
Lizzy Koole is geboren en getogen in Zevenhuizen en volleybalt vanaf de mini's. Doorzettingsvermogen en talent zorgden voor selectie bij verschillende districtsteams en uiteindelijk een plek in de damesselectie van VC Nesselande. Na de teloorgang van deze vereniging volgde ze het spoor van haar trainer Elroy Bezemer naar Huizen. "Het was min of meer toeval. Mijn huisgenootje Elena Neve vroeg ik of ik met haar meeging naar een proeftraining. Daarna ben ik er zes jaar gebleven", lacht ze.

Reistijd
Ze heeft het naar haar zin gehad bij Huizen, maar na zes jaar ben je wel toe aan iets anders. De reistijd ging haar tegenstaan en ook buiten het volleybalveld liep alles niet geheel naar wens. "Tja, dan ga je rondkijken. Stoppen was geen optie. Ik vind het spelletje nog te leuk en ik vond mezelf te jong om met pensioen te gaan. Aan de andere kant behoor je als 26-jarige speelster reeds bij de routiniers."

Overzichtelijk
Bij Thor kon ze kiezen tussen een rol als middenaanvalster of de beuk vanaf de driemeterlijn als diagonaalspeelster. "Ik heb beide posities bekleed bij Huizen. In het midden kom ik met 1.87 meter wellicht beter tot m'n recht, maar eerlijk gezegd maakt het me niet zoveel uit. Ik wilde vooral met een leuk team trainen en spelen. Bij een eredivisieclub ben je vier per week in de zaal; bij eerste divisionist Thor kom je twee keer aan bod. Lekker overzichtelijk en goed te rijmen met deze fase in mijn leven."

door Pieter van der Laan

Marijke Verhoef

Bladmanager/redacteur special products

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 15 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 17 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 18 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden