• Het team van De Lansingh.
• Het team van De Lansingh.

Lansingh-zwemmers presteren goed bij SportEmotion Cup

Sportt 878 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Acht zwemmers van KZV De Lansingh hebben deelgenomen aan de SportEmotion Cup.

Minouk Hol, Anna en Laura Hoogenboezem, Robin Lecomte, Erik Oldenkamp, Esther Reinders, Emma Schurink en Johrick Wijma wisten zich te plaatsen voor deze landelijke wedstrijd voor de betere junioren en jeugdzwemmers.

In het Sloterparkbad legden de zwemmers, afkomstig uit de Krimpenerwaard, Capelle a/d IJssel en Rotterdam, allemaal drie honderd meter-afstanden af.

De gedegen voorbereiding van De Lansingh resulteerde in goede resultaten. Zo was Erik Oldenkamp de een-na-snelste in zijn leeftijd op de 100 meter vlinderslag en 100 meter schoolslag. Op beide afstanden zwom hij de limiet voor het Nederlands Junioren en Jeugd Kampioenschap (NJJK).

Ook Robin Lecomte liet zien dat hij tot de betere jeugdzwemmers behoort. In zijn leeftijd werd hij derde op zijn favoriete afstand -de 100 meter rugslag- en reikte ook op de andere twee slagen tot de top-10 van zijn leeftijd.

Bij de meisjes verbeterde Emma Schurink op alle afstanden haar persoonlijk record. Ze behoorde in haar leeftijdsgroep tot de zes tijdsnelsten op de 100 meter rugslag en kwam ook met de 100 meter vrije slag in de top-10.

Hoofdtrainer Martijn van den Berge was trots op 'zijn' zwemmers: "De selectietraining die we dit seizoen zijn gestart, begint nu al zijn vruchten af te werpen."

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden