• Bergambacht-verdediger Jelle Bodegom toornt boven iedereen uit. (foto: wijntjesfotografie.nl)
• Bergambacht-verdediger Jelle Bodegom toornt boven iedereen uit. (foto: wijntjesfotografie.nl)

Bergambacht op karakter langs SPV'81

Sport 593 keer gelezen

POLSBROEK • Bergambacht won de streekderby in Polsbroek met 0-2 van SPV'81. Twee andere Bergambachtse doelpunten werden niet toegekend door arbiter Merkestein.

SPV'81 liet Bergambacht het spel maken en loerde veelal op de counter via zijn snelle spits Christian de Vos en de lepe Jan Doeland. De Vos was echter de enige die een vrije schietkans kreeg. Bergambacht bouwde rustig op, maar leed veel balverlies, waarvan SPV nauwelijks profiteerde. Jelle Bodegom scoorde wel, maar de man in het zwart zag als enige dat hij dit in buitenspelpositie deed. Het thuispubliek vond uiteraard dat Merkenstein, die moeite had het spel van nabij te volgen, volkomen gelijk had. De Bergambachtenaren raakten lichtelijk geïrriteerd.

In de beginfase van de tweede helft krulde Kelvin Potuyt de bal uit een vrije trap over de Polsbroekse muur. SPV-doelman Johan de Vos dook met bal en al in het zijnet en rolde vervolgens supersnel over de doellijn. "Ik lag zeker een halve meter achter de lijn," biechtte De Vos later op tegen zijn trainer Frits van Dijk. Merkestein had het niet gezien en constateerde wederom geen doelpunt.

Heel Bergambacht baalde, maar toonde karakter door te blijven te geloven in een zege. "Ik maakte me wel zorgen," vertelde Bergambacht-trainer Bert Potuyt na afloop. "We hebben al meer wedstrijden achter de rug waarin het ons niet meezat. Ik was bang voor een tegengoal."

Zover kwam het niet. Max Bakker en Michiel Boers namen op het middenveld de touwtjes in handen. De druk werd opgevoerd en de thuisclub moest ver terug en maakte onnodige overtredingen. Kelvin Potuyt, die beschikt over een fluwelen trap, zette de bal uit een zo'n vrije trap scherp voor en Pieter Meijer kopte snoeihard raak.

Het elftal van Frits van Dijk ging voorzichtig op zoek naar de gelijkmaker, maar kon ondanks het inzetten van 'stormram' Ruben Vermeulen geen vuist maken. Bergambacht kwam in de slotfase met tien man te staan, toen Jordi Potuyt zijn tweede gele kaart kreeg. Met het inbrengen van de snelle Etienne van de Heuvel voor spits Damy Straver kreeg Bergambacht wat meer lucht.

Invaller Julian Graafland zorgde ervoor dat Bergambacht weer vleugels kreeg. Hij was ongrijpbaar voor de Polsbroekse defensie. Dankzij zijn inspanningen ontstond er een situatie waarin Max Bakker werd neergelegd. De toegekende elfmetertrap benutte Kelvin Potuyt feilloos.

"Je weet dat je hier tegen een groene muur oploopt," constateerde Bert Potuyt. "Gelukkig viel Julian Graafland zonder morren in. Hij was balvast en door zijn loopvermogen is hij heel nuttig. Ik wilde eerst Danny den Besten laten invallen, maar die had geen trek in de laatste tien minuten. Daar is het laatste woord nog niet over gezegd."

Voor alle andere uitslagen, wedstrijdverslagen, standen en het programma: http://www.regio-voetbal.nl

Wim Kroone

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

(foto: wijntjesfotografie.nl)
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden