Foto: Politie Rijnmond-Oost
Foto: Politie Rijnmond-Oost

Aanhouding na diefstal scooter uit Krimpense tuin

112 489 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag twee verdachten aangehouden voor de diefstal van een motorscooter uit een tuin in de Krimpense wijk Kortland-Noord. 

Een oplettende buurtbewoner zag dat vier mannen de motorscooter uit een tuin probeerden weg te nemen en belde 112. Het lukte de verdachten, die ook met een motorscooter waren gekomen, om de gestolen motorscooter aan de praat te krijgen. Ze reden vervolgens met beide scooters weg.

Agenten kregen de twee motorscooters, die met hoge snelheid door de wijk Oud-Krimpen reden, in het vizier. Een achtervolging werd ingezet, maar deze was van korte duur. Al gauw raakten de motorscooters uit het zicht.

Valpartij
De dienders gaven niet op en bleven in de buurt. Dit met resultaat, want even later zag een eenheid één van de motorscooters, met twee opzittenden, met hoge snelheid over de Algerabrug naar Capelle rijden. Er volgde een wilde achtervolging die eindigde na een valpartij van de scooterbestuurder en de opzittende in de Capelse wijk Middelwatering. De twee konden daarop worden aangehouden.

De motorscooter waar de aangehouden verdachten op reden bleek niet de gestolen motorscooter te zijn, wel hadden zij een enorme betonschaar bij zich en ander gereedschap. Omdat het vermoeden bestond dat de gestolen motorscooter ergens in de wijk was 'koud' gezet, stelden agenten in Krimpen een onderzoek in. Ze zochten naar de motorscooter in de omgeving en op het Twitteraccount van enkele Krimpense wijkagenten werd een bericht verspreid met een foto. Bewoners pakten dat goed op en de scooter werd uiteindelijk in Oud-Krimpen gevonden.

De eigenaar heeft zijn voertuig weer terug. De zaak is overgedragen aan de recherche. Rechercheurs onderzoeken of de aangehouden verdachten zijn te linken aan de diefstal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Ria Boere tekent prestatieafspraken met vertegenwoordigers van woningcorporaties en huurdersverenigingen.
Prestatieafspraken: 'Meer en betere sociale huurwoningen' Nieuws 2 uur geleden
• De onthulling van het herdenkingsbord.
Burgemeester onthult herdenkingsbord oorlogsslachtoffers Schoonhoven Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
(Tijdelijke) opvang 20 statushouders in Hotel De Witte Brug Lekkerkerk Nieuws 16 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden