(foto: wijntjesfotografie.nl)
(foto: wijntjesfotografie.nl)

Van de Sanden veruit de snelste in Dijkloop Avantri

Sport 539 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Jordi van de Sanden van de Tilburg Roadrunners was een klasse apart tijdens de 41ste Dijkloop van Avantri. De jonge atleet schoot als een hazewindhond over het parcours en liet de concurrentie ver achter zich.

De loper kwam na 21 kilometer in een snelle tijd (1.16.09) over de streep. Hij had bijna anderhalve minuut voorsprong op Jaco van Buren uit Stolwijk en ruim twee minuten op Cornelis Verboom uit Krimpen aan den IJssel.

Onbekende
Van de Sanden was de grote onbekende in Schoonhoven, maar de jongeling uit de stal van oud-kampioen Greg van Hest was voor zijn volgers niet te houden.

"Ik heb het even geprobeerd, maar hij ging gewoon te hard", verzuchtte Jaco van Buren. "Ik was al blij dat ik Cornelis Verboom achter me kon houden. Het was perfect weer voor een goede race. Daarom ben ik heel tevreden met de tweede plaats in 1.17.35."

Ook Verboom kon leven met zijn 1.18.12. Hij bereidt voor zich voor op de Rotterdam Marathon 2017 en gebruikte de Dijkloop als eerste aanzet. "Het wordt mijn eerste marathon. Ik zie er naar uit. Met crossen en wegwedstrijden hoop ik voldoende duurvermogen op te bouwen."

Bij de dames stond de Schoonhovense Astrid van der Born op deze afstand op de hoogste trede van het podium.

Prooi
De 10 kilometer was een prooi voor TU-student Brent Pieterse uit Nieuwkoop in 34.12. Hij eindigde voor Michael Woerden uit Mijdrecht (34.47) en Gouwenaar Benard Wit (34.59). Bij de dames gingen de bloemen op deze afstand naar Rosanne Teeuwen uit Krimpen aan den IJssel. Zij troefde met 44.09 nummer twee Marleen Zijderlaan (Polsbroek) en de Goudse Margreet van Zijl af.

De 6 kilometer ging bij de mannen naar Job Zijderlaan (Polsbroek). Hij rekende vlak voor de finish af met Jaco van der Wel (Ammerstol) en Menno Beck (Bergambacht). Anne Visser won bij de dames.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden