• Thomas Ouwerkerk zit vanwege een knieblessure noodgedwongen thuis. (foto: wijntjesfotografie.nl)
• Thomas Ouwerkerk zit vanwege een knieblessure noodgedwongen thuis. (foto: wijntjesfotografie.nl)

Thomas Ouwerkerk (vv Haastrecht) vreest nieuwe kruisbandblessure

Sportt 615 keer gelezen

VLIST/HAASTRECHT • VV Haastrecht-verdediger Thomas Ouwerkerk (28) viel in de met 9-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Cabauw uit met een knieblessure. De Vlistenaar denkt dat hij net als drie jaar geleden de voorste kruisband van zijn rechterknie heeft afgescheurd.

Thomas Ouwerkerk ziet op tegen het revalidatieproces om weer volledig fit te worden. In 2013 werd een nieuwe kruisband gemaakt van een pees uit zijn hamstring, toen hij tijdens een training voor de eerste keer zijn kruisband scheurde. Ruim een jaar stond hij langs de kant. Zijn rentree vierde Ouwerkerk met een kampioenschap. Het leed, de pijn en alle inspanningen om weer aan te sluiten bij de hoofdmacht waren snel vergeten.

Vriendenteam
"Het was een mooi seizoen met een hecht vriendenteam," vertelt de ict'er die werkzaam is bij softwarebedrijf Exact in Delft. "We werden kampioen en wonnen de titel sportploeg van de Krimpenerwaard. Dit jaar gaat het minder goed. We staan slechts tiende en leden een paar fikse nederlagen. Drie vaste krachten stopten of vertrokken naar een andere club. Hun jonge vervangers hebben nog tijd nodig om te groeien. Ik kan nu de energie niet echt opbrengen om weer mijn oude niveau te halen. Volgende week wordt mijn knie onderzocht, maar de kwetsuur voelt net als drie jaar geleden."

Thuis op de bank heeft Thomas Ouwerkerk alle tijd om na te denken over zijn voetbaltoekomst. "Trainer Jack Harmsen heeft me al gevraagd om tijdens mijn herstel leider te worden van Haastrecht onder 23 jaar," vervolgt de inwoner van Vlist. "Haastrecht barst van het talent en het lijkt me gaaf om in die wedstrijden de ontwikkeling van jongeren zoals Job Vloedgraven, Youri Stouthamer en Kelvin Poot, die nu al deel uit maken van de selectie, van dichtbij mee te maken. Met mijn 28 jaar ben ik een van de oudere spelers. Een aantal leeftijdsgenoten, met wie ik al samenspeel vanaf mijn zesde jaar, komen uit in een lager elftal. Zij zouden het leuk vinden als ik me aan zou sluiten bij hun team. Zover is het nog niet."

Strompelend
De blessure aan de knie is geen belemmering voor het werk dat Thomas Ouwerkerk doet. "Ik ondersteun ZZP'ers, die gebruik maken van een boekhoudprogramma. Dat kan vanaf mijn pc of ik bezoek hen op hun werk. Dat werk ga ik van de week weer oppikken, al is het strompelend."

Zijn andere hobby -vissen- gaat ook wel weer lukken. "Elk jaar ga ik met een vriendengroep naar Ierland om daar een hengeltje uit te gooien. Nu zit ik veelvuldig op de bank en bekijk ik voetbalduels op televisie. Tijdens wedstrijden als Feyenoord-Ajax is dat prachtig, maar het passief bezig zijn gaat snel vervelen, denk ik. Liever trap ik zelf tegen een bal op zondagmiddag, op welk niveau dan ook."

Wim Kroone

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden