• Snackpoint De Sticht serveert gratis friet tijdens het vijfjarig bestaan. (archieffoto: Robert van der Hek)
• Snackpoint De Sticht serveert gratis friet tijdens het vijfjarig bestaan. (archieffoto: Robert van der Hek)

Snackpoint De Sticht in top-10 ‘Beste cafetaria van Nederland’

Algemeen 955 keer gelezen

AMMERSTOL • Snackpoint De Sticht in Ammerstol is achtste geworden in de Cafetaria Top-100 2016-2017.

'Het is prachtig om te zien dat een relatief klein cafetaria in een dorp van 2.000 inwoners zijn zaakjes zo goed voor elkaar heeft', noteerde de vakjury na het bezoek aan Snackpoint De Sticht. 'We waren blij verrast om middenin Het Groene Hart zo'n mooi cafetaria aan te treffen met zulke aardige en vakbekwame ondernemers. Ze zijn heel enthousiast en werken goed samen met het jonge personeel. Als gast voel je dat de sfeer goed is.'

Een mooie opsteker voor eigenaar Pieter Hoogendoorn.

Over de geleverd kwaliteit was de jury ook lovend: 'Natuurlijk zijn de frites lekker, worden ze correct geserveerd en praten we over een schone zaak. Anders eindig je niet op plaats 8 in de Cafetaria Top 100. De huisstijl van Snackpoint is consequent doorgevoerd. Naast het cafetaria houdt Hoogendoorn zich ook bezig met catering en heeft hij een snackwagen beschikbaar voor feesten en partijen. In december doet deze dienst als oliebollenkraam'.

De cafetaria top-100 is een initiatief van 'Snackkoerier'. Alle cafetaria's die zich hadden ingeschreven kregen een bezoek van een mystery guest. Als eerste eindigde Eethuys de Lind in Oisterwijk.

Trots
Hoogendoorn meldt in een reactie op Facebook 'trots' te zijn op de prestatie die met het team is neergezet. 'Inzet hebben we altijd getoond, maar door andere accenten te leggen konden we onze kwaliteit verbeteren."

Drie jaar geleden deed het cafetaria in Ammerstol voor het eerst mee aan de verkiezing. De Sticht eindigde toen als 99e.. Hoogendoorn: 'In 2015 hebben we de nodige vernieuwingen en investeringen gedaan. Met nog steeds 100% inzet eindigden we toen op plaats 60. Dit jaar hebben we onze inzet niet veranderd, maar op een aantal punten de werkwijze veranderd, kritisch naar onze zaak gekeken, de huisstijl doorgevoerd en zijn we nog meer op de kleine dingen gaan letten. Het kan altijd beter zeg ik, maar dit is echt een uitzonderlijke prestatie, die we met het hele team geleverd hebben."

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden