• De DOS-dames legden het af tegen Vives. (foto: wijntjesfotografie.nl)
• De DOS-dames legden het af tegen Vives. (foto: wijntjesfotografie.nl)

Jeugdig DOS moet nog wennen; Thor-dames stunten bijna

Sport 115 keer gelezen

REGIO • Eetcafé 't Centrum/Thor maakte het eerste divisie koploper Gabberted.com/VCN heel lastig. In sporthal Oostgaarde in Capelle aan den IJssel werd volop strijd geleverd. De volleybalformatie van trainer Cees de Waard ging uiteindelijk met 3-1 ten onder via de setstanden 25-19, 24-26, 26-24 en 15-22.

"Mijn speelsters hadden er na afloop flink de smoor in, want er had duidelijk meer in gezeten. Positief was dat ons niveau wekelijks stijgt. Het team krijgt steeds meer dynamiek in het spel. Ik hoop dat we dit kunnen vasthouden."

Thor had in de eerste set veel moeite met de servicedruk van VCN, maar na wat wisselingen kregen de bezoekers de boel op de rails. In de derde set verscheen de Capelse ploeg met de opstelling die De Waard verwachtte en kwamen zijn tactische vondsten van pas. "Het was erop of er onder. Jammer, dat het net niet lukte. We waren tot een stunt in staat."

Nipt
De heren van City Lens Krimpen wonnen in Groot-Ammers na zinderende strijd met 2-3 van WIK. De ploeg van trainer/coach Wim Bruijn deelde een tik uit in de eerste set (21-25), maar zag daarna geen kans voor een passend vervolg. WIK won de tweede set met nipt verschil: 25-23.

De Krimpenaren herstelden zich van deze tegenslag met een overtuigende score (17-25), maar kregen vervolgens opnieuw met fel verzet te maken. Na 25-19 in de vierde set was het de vraag wie er in sporthal De Reiger met de drie punten vandoor zou gaan. VC Krimpen beschikte nog over enige reserves en won de beslissende vijfde set met 9-15. De Krimpenaren stegen door dit resultaat twee plaatsen op de ranglijst van 1B.

Benauwd
De heren van Voleco behaalden in sporthal De Drie Maenen een benauwde overwinning op Volley Tilburg 2: 3-2. De Ouderkerkse derde divisionist moest diep gaan om de punten in huis te houden. De tegenstander bleek taai en gaf zich pas in de vijfde set met 15-13 gewonnen.

Voleco doet goed mee in derde divisie A. De Ouderkerkse heren staan op de vijfde plaats met 11 punten uit vier duels. Zij maken zich nu op voor het bekertreffen met VCN 2.

Kansloos
Het jonge damesteam van volleybalvereniging DOS uit Schoonhoven moet nog flink wennen aan het hogere niveau van de derde divisie.Het gepromoveerde team van coach Johan van Zelderen verloor zaterdagavond kansloos in sporthal De Meent van middenmotor Vives uit IJsselstein: 0-4.

DOS kwam er geen moment aan te pas. Na het pak slaag in de eerste set (11-25), lieten de Schoonhovensen wel beter spel zien, maar van echte strijd was geen sprake. Vives rolde DOS met 16-25, 17-25 en 19-25 op. DOS staat door dit resultaat op de negende plaats. Twee velden verder maakte het herenteam van DOS geen solide indruk. De eersteklasser gaf het niet cadeau, maar verloor desalniettemin met 1-3 van het Oudewaterse Jupiter: 22-25, 25-20, 24-26 en 24-26.

Gevierd
Meer plezier was er te beleven bij de dames van Dosko uit Stolwijk. In De Stolp versloegen zij USV Protos 3 met 3-1 en dat werd nadrukkelijk gevierd.

De heren van Dosko konden deze uitslag niet kopiëren. Zij verloren met 0-4 van RVV. Ondanks deze forse nederlaag was het krachtsverschil niet zo groot. Dosko ging met 25-27, 15-15, 25-27 en 24-26 ten onder.

Het damesteam van Voleco vocht tot het bittere einde tegen RVC/Libanon 2. Uiteindelijk verloor de Ouderkerkse promotieklasser met 2-3.

De Rotterdamse formatie nam een 0-2 voorsprong (24-26 en 20-25), maar zag Voleco langszij komen in de derde en vierde set: 25-19 en 25-16. Dat kostte zoveel kracht dat Libanon alsnog de winst greep met 9-15.

City Bril Krimpen was niet opgewassen tegen de dames van Voleco 2 en verloor met 4-0. Dat ging niet zonder slag of stoot, maar de Krimpensen kwamen steeds tekort.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden