Foto: Bramsnor
Foto: Bramsnor

Brandweerploeg Neerijen West landskampioen

112 239 keer gelezen

LEKKERKERK • De brandweerploeg van Neerijen West heeft zaterdag in Lekkerkerk de titel 'Landskampioen van Nederland' gepakt. Op de tweede en derde plaats eindigen respectievelijk de brandweer van Gemert en Dirksland. 

Vanwege het 75-jarig bestaan mocht de kazerne in Lekkerkerk de landelijke brandweerfinale organiseren. Brandweerkorpsen uit het hele land streden op de Lekdijk tussen Lekkerkerk en Krimpen aan de Lek om de titel. Daar was een vliegtuig door de hoogspanningsmast gevlogen waarna die in het water stortte. Een brandweervaartuig uit Schoonhoven haalde drie drenkelingen uit het water. Door het breken van de hoogspanningskabels was er brand uitgebroken in een klompenmakerij waarbij een persoon vermist was.

Door de schrik had een vrachtwagenchauffeur ook nog zijn wagen, gevuld met 4000 liter giftige stof, van de weg geraakt. Deze had in de manoeuvre een personenauto geraakt. De personenauto lag onder aan de dijk en er zaten twee automobilisten bekneld. De zangeres en haar bodyguard werden door alle ploegen op de juiste wijze uit deze benarde positie bevrijd. Na circa 30 minuten werd de Officier van Dienst ook nog geconfronteerd met een vermissing van eigen personeel in de klompenmakerij. Alle deelnemende ploegen kregen zestig minuten de tijd om het incident meester te worden. De ploeg van Neerijnen West deed dit in 59 minuten. De overige ploegen hadden gemiddeld vijf minuten extra nodig.

Meer informatie over de uitslag is te vinden op de website van het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité

www.abwc.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden