Kinderdijk en De Meervogels delen de punten

Sport 52 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Na de ruime nederlaag van vorige week heeft Kinderdijk zich knap hersteld met een verdiend gelijkspel tegen De Meervogels uit Zoetermeer. In een goed gevulde sporthal De Blokweer eindigde de wedstrijd in een 17-17 gelijkspel, dit betekent het eerste punt in de vorige week gestarte zaalcompetitie. Kinderdijk, waar sinds kort Wim den Hollander de eindverantwoordelijke is, begon direct goed aan de wedstrijd. Er volgden enkele lange aanvallen, die doeltreffend werden afgerond. Dit leidde tot een snelle 3-1 voorsprong voor de thuisploeg. Het enthousiasme en de felheid waarmee het team voor de dag kwam sloeg over naar de tribune waardoor het thuispubliek achter de ploeg ging staan. Na de snelle voorsprong deed De Meervogels wat terug. Vervolgens ging de wedstrijd gelijk op tot 5-5. Aan de hand van de aanvallend sterk spelende Erwin Zanen en Jelle Lunenborg bouwde Kinderdijk de score uit naar 8-5. Hierbij leek Kinderdijk een eerste gat te slaan, niets bleek minder waar. In de laatste 10 minuten van de eerste helft kwam de slim spelende uitploeg knap terug. Uit enkele rake vrije ballen en afstandsschoten werd uiteindelijk de ruststand bereikt: 8-11. Tweede helft Ook in de tweede helft kwam Kinderdijk goed uit de startblokken. Uit het goede reboundwerk van Janneke Pellikaan en het sterke combinatiespel van Max Donkervoort wist Lunenborg direct de marge weer tot 2 te brengen. Vervolgens kwam Kinderdijk op gelijke hoogte door 2 treffers van Erwin Zanen, hij kon door de sterke rebound van Jurre Temmer blijven aanvallen en ook blijven scoren. 11-11. Vervolgens ging het spel gelijk op waarbij beide ploegen om en om wisten te scoren. Rianne Borsje en Melissa den Braanker scoorden knap mee en  Annemarie van As steunde de constant gevaarlijke Lunenborg en Donkervoort goed aan. De Meervogels sloeg een klein gaatje van 14-16, maar Zanen scoorde direct twee keer tegen 16-16. Op 5 minuten van het einde mistte Kinderdijk een op het oog cruciale strafworp, terwijl de uitploeg deze 1 minuut later wel verzilverde. Max Donkervoort schoot vervolgens de dikverdiende gelijkmaker op het scorebord waardoor de 17-17 eindstand werd bereikt. In de slotfase hadden beide ploegen de winst nog kunnen pakken, dit gebeurde echter niet. Volgende week reist Kinderdijk voor de streekderby af naar Hardinxveld-Giessendam waar het nog puntloze HKC de tegenstander is. Dit duel zal gewonnen moeten worden om de stijgende lijn vast te kunnen houden. Scores Kinderdijk: Erwin Zanen 6x, Jelle Lunenborg 6x, Max Donkervoort 2x, Rianne Borsje 2x en Melissa den Braanker.