Belangrijke winst voor Kinderdijk

Sport 54 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Het gelijke spel van vorige week tegen titelkandidaat Meervogels kreeg voor Kinderdijk zaterdag een vervolg in de vorm van een gedecideerde overwinning op degradatiekandidaat HKC. Het teruggekeerde zelfvertrouwen en de wil om te winnen lagen aan de basis van de zege op het octet van Johan van Barneveldt, voormalig Kinderdijk trainer. Onder het toeziend oog van vele meegereisde supporters begon Kinderdijk sterk aan de wedstrijd. De eerste aanvallen waren goed verzorgd, met meerdere goede kansen per aanval. Toch duurde het tot de vierde minuut voordat de score werd geopend door Erwin Zanen, met een zuiver afstandschot. Enkele minuten later werd zijn voorbeeld gevolgd door Rianne Borsje, met een slim aangespeelde bal onder de korf, en Jelle Lunenborg met een schitterende doorloopbal. Na deze 0-3 tussenstand stokte de score bij Kinderdijk en kwam HKC, via drie rake afstandschoten, weer op gelijke hoogte. Het tweede deel van de eerste helft vertoonde eenzelfde wedstrijdbeeld. Kinderdijk was de bovenliggende partij, maar HKC haakte toch steeds weer aan. Vlak voor rust scoorde Erwin Zanen met een mooie eenhandige doorloopbal, waarmee hij de ruststand op 6-8 bepaalde. Na rust had Kinderdijk aanvankelijk moeite om de korf te vinden. Door het goede verdedigingswerk van het eerste aanvalsvak van Kinderdijk kreeg HKC in die fase echter niet de kans om de wedstrijd te kantelen. In de aanval was Janneke Pellikaan heer en meester in de rebound, waardoor de heren konden blijven schieten. Een doelpunt kon daardoor niet uitblijven en kwam uiteindelijk uit handen van Max Donkervoort. Toen de ban eenmaal was gebroken volgden de doelpunten snel achter elkaar. Er werd om-en-om gescoord, totdat halverwege de tweede helft een tussenstand van 11-12 was bereikt. Daarna besliste Kinderdijk in vijf ijzersterke minuten de wedstrijd. Via vijf doelpunten op rij, verdeeld over alle vier de heren, liep Kinderdijk uit naar een beslissende voorsprong van 11-17. In de resterende minuten scoorde Erwin Zanen nog zijn 8e (!) doelpunt en bekroonde aanvoerster Annemarie van As haar sterke wedstrijd nog met een loepzuiver afstandschot. De wedstrijd werd afgesloten met een eindstand van 15-20. Deze overwinning is een mooie opsteker voor Kinderdijk. De in de basisopstelling teruggekeerde dames Janneke en Rianne, en de inbreng van interim-trainer Den Hollander, hebben ervoor gezorgd dat in enkele weken tijd veel zelfvertrouwen in de ploeg is gekomen. Hopelijk is dit het begin van een mooi vervolg van het zaalseizoen, met komende zaterdag de eerstvolgende competitiewedstrijd, thuis tegen DES (19.30 uur). Scores Kinderdijk: Erwin Zanen 8x, Max Donkervoort 6x, Jelle Lunenborg 3x, Jurre Temmer 1x, Annemarie van As 1x, Rianne Borsje 1x.

Kinderen zingen voor ouderen in zorgcentrum De Waard in Alblasserdam Nieuws 22 uur geleden
• Wethouder Jaco van Erk tijdens de raadsvergadering.
Portacabins aan de Lange Tiendweg in Papendrecht als inloop voor jongeren Nieuws 23 uur geleden