• Het gehele team van Olympia dat meedeed aan de wedstrijd.
• Het gehele team van Olympia dat meedeed aan de wedstrijd. (Foto: Naomi van der Kraan)

Twee keer zilver en twee keer brons voor Olympia Papendrecht

  •   keer gelezen   Sport

PAPENDRECHT • Op zaterdag 7 mei organiseerde gymnastiekvereniging Olympia Papendrecht de tweede plaatsingswedstrijd voor de tweede divisie van de Ritmische Gymnastiek.

In het sportcentrum in Papendrecht was het om 08.00 uur ‘s morgens al een drukte van belang. Gymnastes uit de hele regio Zuid-Holland kwamen bij elkaar om de felbegeerde NK-tickets in de wacht te gaan slepen.

Voor Olympia waren er tien gymnastes die ook meestreden voor zo’n felbegeerde ticket.

Alicia Lagewaard mocht het spits afbijten bij de Junioren. Ze liet een mooie en nette lintoefening zien en daarna nog een knots oefening waarbij er wat foutjes gemaakt werden bij de gooitjes. Uiteindelijk kwam Alicia als tweede uit de strijd, mocht de zilveren medaille mee naar huis nemen en het eerste NK-ticket voor Olympia.

Daarna was het de beurt aan Mirjam Vroegindeweij. Zij liet ook een nette lint oefening zien en moest bij haar knots-oefening de vloer even verlaten, omdat de knots een andere richting op ging dan gepland. Bij de prijsuitreiking mocht ook Mirjam plaats nemen op de tweede plaats en nam een zilveren medaille en het tweede NK-ticket voor Olympia mee.

Als laatste van de junioren was het de beurt aan Merel de Bruijn. Zij liet twee mooie oefeningen zien, maar ook hier en daar werd het materiaal nog niet gevangen. Dit was voor vandaag genoeg, want Merel mocht bij de prijsuitreiking plaats nemen op het bronzen schavot, kreeg de bijbehorende medaille en ook Merel verzekerde zich van een NK-ticket.

Daarna was het de beurt aan benjamin Noëlle Troost. Zij liet haar hoepel oefening zien en liet de jury zien hoeveel progressie zij de afgelopen tijd gemaakt had. Ze eindigde op een zesde plaats. Door het district wordt nu nog hard berekend of ook Noëlle in aanmerking komt voor een NK-ticket. Hier moeten dus helaas nog even op gewacht worden.

Na de benjamins was het de beurt aan de Pre-Junioren. Hierbij doen zes gymnastes van Olympia mee. Iris van der Kraan mocht het spits afbijten en ondanks de zenuwen lukte het haar al haar moeilijke gooien te vangen. Dit resulteerde in een bronzen medaille en daarbij ook een ticket voor het Nederlands Kampioenschap op zaterdag 18 juni in Hilversum. Daarna mochten Yuliya Boon en Mirthe Raimond ook hun oefening met hoepel laten zien. Wat zenuwachtig en hier en daar een val foutje zorgde er voor dat Mirthe op de 14de en Yuliya op de 15de plaats eindigden. Voor Yuliya is het hierdoor helaas niet mogelijk om door te stromen naar het NK. Ook voor Mirthe wordt er door het district hard gerekend of zij tot de gelukkigen behoort. Hier moeten we dus nog even geduld voor hebben.

Dan waren ook Anneloes Wemmers en Julia de Groot nog aanwezig om de wedstrijdvloer te betreden. Beide gymnastes lieten prima oefeningen zien, maar wel met hier en daar een wiebeltje. Voor Anneloes was de negende plaats tijdens de eindrangschikking en voor Julia de vierde plaats. Voor beide meisjes betekent dit ook een NK-ticket in de pocket. Als laatst van de pre-junioren kwam Marly Visscher op de vloer. Zij zit pas sinds de start van dit seizoen op Ritmisch Gymnastiek en heeft laten zien hoe hard zij werkt en vooruit gaat. De elementen waren al veel duidelijker en beter uitgevoerd. Marly eindigde op een elfde plaats en ook voor haar moet het district nog even goed berekenen of zij in aanmerking komt voor een NK-ticket.

Als allerlaatste waren de duo-oefeningen aan de beurt. Mirthe en Anneloes, Mirthe en Julia en Iris en Yuliya behaalde een plek in de top 13, wat betekent dat zij zich ook als duo geplaatst hebben voor het NK. Marly en Noëlle behaalden een keurige zevnetiende plaats en hebben zich niet geplaatst voor het NK, maar mogen wel meedoen aan de Ahoy Cup.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5