• Geerdien Meerwaldt met haar medailles van het afgelopen weekend.
• Geerdien Meerwaldt met haar medailles van het afgelopen weekend. (Foto: Nanda van Heteren)

Niet alleen vijftigste NK Medaille voor Geerdien Meerwaldt

  •   keer gelezen   Sport

PAPENDRECHT • Het was een topweekend voor Geerdien Meerwaldt van de Papendrechtse zwemvereniging De Geul. De zwemster heeft in Eindhoven tijdens de achttiende editie van de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen (ONMK) lange baan (vijftig meter) niet alleen haar vijftigste NK medaille gehaald, ook haar 54e pronkt inmiddels in haar prijzenkast.

In de categorie dames 70+ ging Meerwaldt, die eerdere ONMK al 2 goud, 18 zilver en 29 brons won, van start op de 50- (vijfde in 1.03,97) en 100 rug (zilver in 2.16,97), 50- (brons in 1.01,03) en 100 school (vierde in 2.18,07) en -vrij (goud in 2.00,53), 200 school (afgemeld) en 400 vrij (zilver in 9.01,14). In de estafetteteams van de 4x50 vrij (zesde in 2.52,49), 4x200 vrij (brons in 13.09,61) en 4x100 wissel (vierde in 6.41,74) droeg de zwemster ook haar steentje bij.

Tijdens haar 26e ONMK in vijftien jaar ‘was ze heel blij met haar gouden medaille op de 100 vrij’. “Deze had ik totaal niet verwacht. Maar ook over de estafettes ben ik te spreken, die waren weer heel leuk om te doen. Vooraf zei ik dat wanneer ik in de buurt kom van mijn oude tijden en er alles heb uit gehaald wat ik kan, dat ik dan tevreden ben. Met dat gevoel kijk ik zeker terug op dit toernooi. Op mijn vrije slag was ik zelfs sneller dan tijdens de laatste ONMK in 2019 in Amersfoort. Dit komt waarschijnlijk doordat ik tijdens de trainingen aan mijn borstcrawltechniek heb gewerkt. Op mijn rugslag ben ik trouwens het meest tevreden. Deze slag zwem ik nog niet zo lang en ik wist dus ook niet hoe dat zou gaan.”

“In november vindt de uitgestelde korte baan editie plaats. Tot die tijd wil ik mij focussen op de onderwaterfase na de start en mijn conditie, deze is nog niet wat het geweest was door corona.”

Voor het zwemevenement voor iedereen van twintig jaar of ouder hadden zich vooraf 919 sporters van 171 verenigingen uit twaalf landen ingeschreven op 3396 individuele starts en 386 estafettes. De Geul nam met een recordaantal van twee zwemmers en achttien zwemsters deel. Zij hadden zich ingeschreven voor 63 individuele starts en elf estafettes. Individueel eremetaal was er niet alleen voor Meerwaldt, maar ook voor Marcha Admiraal (zilver en brons), Maaike van Diggele (goud, zilver en twee keer brons), Samantha van Eijk (brons), Ilse Harms (brons), Nanda van Heteren (zilver), Isabelle Janssen (brons). Ook werd er drie keer goud, twee keer zilver en één keer brons gewonnen met de estafettes.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5