PKC zet Oost-Arnhem eenvoudig aan de kant

Sport 143 keer gelezen

PAPENDRECHT • PKC/Vertom heeft afgelopen zaterdag eenvoudig gewonnen van Oost-Arnhem. In de eigen Oostpolderhal werd het 31-14 voor de Papendrechters.

Bij PKC speelde Olav van Wijngaarden niet, maar Sanne van der Werff en Jelmer Jonker waren wel weer terug in de basis nadat zij vorige week tegen DOS’46 afwezig waren. Oost-Arnhem moest het stellen zonder sterkhouder Jasper Broenink, maakte wel het eerste doelpunt van de wedstrijd, maar keek daarna al snel tegen een 9-2 achterstand aan.

Hét moment voor Henco Pullen om een time-out te nemen, die direct effect sorteerde. Bij rust was het 16-9, wat de Arnhemmers vooral te danken hadden aan de niet aflatende vechtlust in de eerste helft. Bovendien was PKC nog niet scherp, met uitzondering van Nienke Hintzbergen die in de eerste helft vijf doelpunten maakte tegen 42 procent.

Na rust duurde het bijna tien minuten voor de bezoekers tot scoren kwamen. PKC daarentegen liep gestaag uit naar een degelijke overwinning. Richard Kunst werd uiteindelijk topscorer met zeven doelpunten. Voor Oost-Arnhem staat aanstaande woensdag een heel belangrijke wedstrijd op het programma, thuis tegen directe concurrent Groen-Geel.