<p>• Umut Takac.</p>

• Umut Takac.

(Foto: Richard van Hoek)

Umut Takac nieuwe trainer vv Alblasserdam: Doorgaan op de ingeslagen weg

  •   keer gelezen   Sport

ALBLASSERDAM • Van speler naar trainer; Alblasserdam-voetballer Umut Takac gaat het binnenkort meemaken. Hij wordt bij zijn club de opvolger van het trainersduo Dennis Schoonewil/Alexander de Jong.

Met het aanstellen van Takac (33) kiest vv Alblasserdam wederom voor een trainer die de clubcultuur en de filosofie achter het eerste elftal goed kent. “Dit is een vereniging die er voor gekozen heeft om met zoveel mogelijk zélf opgeleide spelers te presteren zonder dat wordt ingeleverd op gezelligheid”, weet Takac.

“Ik heb met tussenpozen negen jaar deel uitgemaakt van de selectie en mocht ervaren hoe prettig dat werkt. Dennis Schoonewil en Alexander de Jong hebben een belangrijke rol gespeeld in deze ontwikkeling. Ze zijn bloedfanatiek, hebben een positieve instelling en zijn heel begaan met de spelers. Daardoor is een sfeer ontstaan die simpelweg goed voelt en er voor heeft gezorgd dat het verloop binnen de spelersgroep de voorbije vier jaar heel klein is geweest.”

Op dezelfde manier doorgaan
“Ook de resultaten waren goed. We draaien al die tijd mee in de bovenste regionen van de derde klasse. Wanneer ik Dennis en Alexander straks op ga volgen zal ik op dezelfde manier doorgaan en proberen het proces te versterken.”

“Ook ik kijk goed naar de ontwikkelingen binnen onze jeugdafdeling. Er loopt absoluut talent rond op sportpark Souburgh, dus de toekomst ziet er goed uit. Ik weet dat uit eigen ervaring omdat ik alweer vier seizoenen trainer ben van Alblasserdam JO 17. Een paar spelers uit dat team trainen dit jaar al met de selectie mee. Ik zal als ik hoofdtrainer ben afscheid moeten nemen van mijn jeugdtrainerschap, al ben ik wél van plan om op een of andere manier betrokken te blijven bij JO 17. De jeugd houdt sowieso mijn aandacht, omdat zij de basis vormt van vv Alblasserdam.”

Mogelijkheden genoeg
Zijn overstap naar het hoofdtrainersvak betekent dat vv Alblasserdam niet meer kan beschikken over de voetballer Umut Takac, een routinier die met zijn ervaring, coachend vermogen én goals een belangrijke pion is bij de oranjehemden. “Als trainer Umut Takac lever ik straks doelpunten in wanneer de speler Umut Takac gestopt is”, grijnst hij. “Maar dat zie ik niet echt als een probleem. Er lopen genoeg andere spelers rond die gemakkelijk scoren. Daarnaast kun je ook in tactisch opzicht wat aanpassingen doen. Mogelijkheden genoeg!”

Er is Umut Takac veel aan gelegen zijn loopbaan als voetballer op een waardige manier af te sluiten. “Daarom hoop ik vurig dat de competitie weer hervat zal worden”, zegt hij. “Anders gaat het als een nachtkaars uit en komt er een wel héél stil einde aan 25 jaar actieve sportbeoefening. Ik begon destijds op mijn achtste bij vv Sliedrecht en eindig precies 25 jaar later bij vv Alblasserdam. Om daarna verder te gaan als hoofdtrainer. Die ambitie koester ik al een paar jaar en nu krijg ik de kans om het plaatje in te vullen. Bij een mooie club die ik goed ken. Fijner kán niet.”

Jan Timmer

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5