<p>• Thomas Verhoeven.</p>

• Thomas Verhoeven.

(Foto: Nanda van Heteren)

Thomas Verhoeven gaat deze week naar WK Zwemmen voor 100 vlinder

  •   keer gelezen   Sport

PAPENDRECHT • Zwemmer Thomas Verhoeven uit Papendrecht gaat deze week naar Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten voor de Wereld Kampioenschappen (WK) op de korte baan (25 meter). De Papendrechter komt daar voor de honderd meter vlinderslag. Mogelijk is hij ook onderdeel van de estafetteploegen. De KNZB (Koninklijke Nederlandse Zwembond) maakt deze selectie ter plekke bekend.

De vijftienkoppige selectie van bondcoach Mark Faber telt zes vrouwen, waaronder mondiale toppers als Ranomi Kromowidjojo en Kira Toussaint, en negen mannen, waaronder Arno Kamminga, die afgelopen zomer twee maal zilver won op schoolslag onderdelen tijdens de Olympische Spelen, en Thomas Verhoeven dus.

Verhoeven, die in clubverband uitkomt voor Feijenoord Albion Swimming in Rotterdam, zwom eerder deze maand naar de titel Nederlands Kampioen op de 100 vlinder. In Den Haag had de vlinderslagspecialist 51,67 seconden nodig. Vorige maand werd Verhoeven op de Europese Kampioenschappen (EK) op dit onderdeel 24e in de series in 52,02 seconden.

De WK is van 16 tot en met 21 december. Verhoeven zal vrijdag 17 december in de series starten van de 100 vlinder. De halve finales en finales vinden vanaf 15.00 uur Nederlandse tijd plaats en zijn te volgen op nos.nl.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5