<p>• Het tweede team van Phoenix, met boven Jayson de Vries, Selim Ciftci en Roman&nbsp;Chepurko en onder Lynn Ruiterveld en Sarah Hasan.</p>

• Het tweede team van Phoenix, met boven Jayson de Vries, Selim Ciftci en Roman Chepurko en onder Lynn Ruiterveld en Sarah Hasan.

(Foto: Aangeleverd)

Team 2 Phoenix’17 toont strijdlust ondanks nederlaag

  •   keer gelezen   Sport

PAPENDRECHT • Zaterdag 4 december was het eindelijk zover: de eerste competitiewedstrijd van het tweede jeugdteam van Phoenix’17 tegen Shuttle Up 3. Er werd een 1-6 nederlaag geleden, maar er zijn voldoende aanknopingspunten om hoopvol te zijn.

Voorafgaand aan deze wedstijd werd een minuut stilte in acht genomen in verband met het plotselinge overlijden van onze trainer Stephen Tittel. Na deze minuut was het tijd om de eerste shuttle van het seizoen te slaan.

Dat het een ongelijke strijd zou zijn, was min of meer van te voren duidelijk: Shuttle Up bestond namelijk uit een team met vier jongens, en dit tegen het mixed team van Phoenix’17.
De eerste wedstrijd was het dames dubbelspel van Lynn Ruiterveld en Sarah Hasan. De dames boden een geweldige tegenstand, maar trokken uiteindelijk nét aan het kotste eind: 18-21 en 19-21. Gelijktijdig was Roman Chepurko bezig met zijn eerste single. Ook dit ging heel gelijkwaardig op.

Het kleine verschil zat hem in de concentratie tijdens de wedstrijd met als gevolg 10-21 en 15-21 verlies. Lynn Ruiterveld zette een prachtige wedstrijd neer tegen Joris, maar had het geluk nét niet aan haar zijde. Het werd een nipte overwinning voor Joris: 17-21 en 14-21. Op de andere baan was Sarah Hasan bezig met haar eerste singel van het seizoen tegen Jonathan.
de eerste set was onwennig en ging ruim naar Jonathan: 7-21. De tweede set vocht Sarah zich terug als een leeuwin en pakte deze met 21-18. De derde set sloop de vermoeidheid erin en verloor Sarah, na een geweldige strijd, met 6-21.

De heren dubbelspel dat volgde met Roman en Yilmaz zorgde voor het eerste officiële punt van Phoenix’17 deze competitie: zij wonnen deze zeer goed gespeelde en spannende wedstrijd in twee sets: 21-17 en 21-17. Doordat Phoenix’17 een speler miste werd Roman gevraagd om nog een singel partij te spelen. Dit wilde hij en streed als een echte kampioen in zijn tweede enkelpartij. Echter, door de vele minuten op de baan, sloop de vermoeidheid erin en kwam nét te kort tegen Max: 20-22 en 15-21.

De laatste twee wedstrijden van de dag stonden in het teken van het gemengd dubbelspel: Sarah speelde samen met Yilmaz een hele puike wedstrijd tegen Thomas en Jonathan. Ze waren aan elkaar gewaagd en beide teams wonnen een set maar er was helaas geen tijd meer om de beslissende derde set te spelen. Het werd 21-14 en 18-21. De wedstrijd met Lynn en Roman ging ook naar de heren aan de overkant van het net.

Al met al verloor Phoenix’17 met 1-6. Echter, gezien samenstellingen van de beide teams, de strijdvaardigheid van Phoenix’17 en het feit dat het geluk nét niet meezat, is dit een wedstrijd waar men met opgeheven hoofd van de baan gaat en met trots op deze dag kan terugkijken. Er zaten voldoende leermomenten in, en alles bij elkaar zal er voor zorgen dat we met het volste vertrouwen en zekerheid de tweede wedstrijd in zullen gaan.

Voor meer informatie: www.facebook.com/bcphoenix17 of www.phoenix17.nl.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5