• Scheidsrechter Milan Kraaijeveld.
• Scheidsrechter Milan Kraaijeveld. (Foto: Aangeleverd)

Uitstekend weekend voor handballers van DES ‘72

  •   keer gelezen   Sport

PAPENDRECHT • De jeugd van DES ‘72 deed het weer goed dit weekend. Alleen de E-jeugd wist net niet te winnen. Tegen het sterke Unitas ‘63 werd het een spannende wedstrijd. Tot aan de rust ging het gelijk op. Na de rust was Unitas ‘63 net iets sterker en won met 6-4.

De D-jeugd moest onder leiding van de sterk fluitende Floor Deen aantreden tegen de Meeuwen uit Rotterdam. In de eerste helft ging het moeizaam, maar met de rust stond het toch 6-5 in het voordeel van DES ‘72. Na de rust was er een beter spelend DES ‘72, dat door goed samenspel uitliep naar een overwinning van 11-8. Door deze overwinning staat de D-jeugd nu bovenaan met 2 punten meer dan Feyenoord, dat één wedstrijd minder heeft gespeeld.

De dames C, die de afgelopen twee wedstrijden hadden verloren, wisten ook hun wedstrijd in winst om te zetten. Het werd een spannende en gelijkopgaande wedstrijd tegen HVOS uit Spijkenisse onder goede leiding van Milan Kraaijeveld. Door sterk verdedigend werk werd een mooie 14-10 overwinning behaald, waardoor de dames C stegen naar de derde plaats.

De jongens C kwamen voortvarend uit de startblokken en binnen 10 minuten stond het 5-0 in het voordeel van DES ‘72. Vervolgens een fase met veel afspeelfouten en balverlies, waardoor EHC veelvuldig kon scoren uit de break-out. Met de rust stond DES ‘72 nog met twee doelpunten achter. Na de rust kwam DES ‘72 beter uit de kleedkamer. Men ging niet mee in het snelle spel van EHC, waardoor er minder balverlies werd geleden. Langzaam aan werd de achterstand ingelopen en uiteindelijk stond er een eindstand van 24-21 in het voordeel van DES ‘72 op het scorebord.

De heren van DES ‘72 moesten zonder wissels naar Feyenoord in Rotterdam. DES ‘72 begon sterk aan de wedstrijd en met de rust stond het 10-10. Na de rust kwam Feyenoord op 2 punten voorsprong. Doordat DES’72 de verdediging weer op orde had, werd de achterstand weggewerkt. Maar waar DES ‘72 al voor vreesde, gebeurde. De veel scorende Jeffrey Schmitt kreeg mandekking, waardoor Feyenoord kon uitlopen. DES ‘72 had geen wissels en delfde uiteindelijk het onderspit met 23-18.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5