• Tim Krijnen heeft het nakijken. Foto: Ruud de Jong

Drechtsteden handballers verliezen bij De Meeuwen

Sport 137 keer gelezen

PAPENDRECHT • De eerste competitienederlaag van de Drechtsteden handballers is een feit. In de thuishal van De Meeuwen in Rotterdam is spelen met hars niet toegestaan. Ploegen die hoog tempo spelen zijn dan in het nadeel. Dit brak uiteindelijk ook Drechtsteden op.

De Meeuwen, net als Drechtsteden na vijf wedstrijden nog ongeslagen, speelde de bal in een laag tempo rond. Verdedigend konden de Rotterdammers dan ook redelijk onder controle worden gehouden. Aanvallend lag dit anders. Menige snelle aanval ging door balverlies (geen hars) de mist in. Drechtsteden had dan ook grote moeite om in het juiste aanvalsritme te komen. Bij rust keek de ploeg aan tegen een 11-8 achterstand.

Ook in het tweede deel had Drechtsteden duidelijk moeite met de omstandigheden. Dit resulteerde in irritaties naar scheidsrechter en tegenstanders. Gescoord werd er bijna niet meer. De Meeuwen bouwde een voorsprong op van 7 treffers (18-10). Nadat Popov had ingegrepen herpakte de ploeg zich enigszins en verkleinde het verschil tot 20-17. Een nederlaag kon helaas niet meer worden afgewend en met 23-19 zakt de ploeg nu naar de tweede plaats.

Na afloop was Lazar Popov toch niet ontevreden. “Verdedigend zat het wel goed met de sterk keepende Lennard Huisman, maar aanvallend hebben we moeite in wedstrijden waar we geen hars mogen gebruiken. Hier moeten we nog aan werken, want we zullen waarschijnlijk nog meer zalen treffen waar dit niet mag.” Wel was hij minder te spreken over de rommelige fase in de tweede helft. “We moeten leren om in mindere situaties niet te gaan lopen zeuren op scheidsrechters en tegenstanders. Nergens voor nodig, een fout die we in het verleden al meer hebben gemaakt.” Zaterdagavond moet de focus weer op de volgende tegenstander. Om 20.20 uur komt United Breda/Orion R naar de Reyerhal. Deze ploeg staat na zes wedstrijden nog zonder punten onderaan in de hoofdklasse.