• Groepsfoto van alle meisjes en trainster Elise Carton van Olympia Papendrecht.
• Groepsfoto van alle meisjes en trainster Elise Carton van Olympia Papendrecht. Foto: Aangeleverd

Drie gouden medailles voor Olympia uit Papendrecht

Sport 1.044 keer gelezen

PAPENDRECHT • Na bijna twee jaar geen wedstrijden te kunnen draaien door de Covid-pandemie hadden de meisjes van selectie Ritmische Gymnastiek zaterdag 6 november hun eerste wedstrijd in Leiden. Dit resulteerde in onder meer drie gouden medailles.

De afgelopen twee jaar was het erg behelpen met trainen. Zo trainden de meisjes thuis in de woonkamer via online lessen en hebben zij bij goed weer ook buiten getraind, maar dit waren niet de beste omstandigheden om progressie te kunnen maken. Maar de meisjes in de leeftijd tussen 6 en 13 jaar hebben zich toch iedere week kunnen motiveren om te blijven trainen.

Zaterdag 6 november was het dan eindelijk zo ver om weer mee te kunnen doen met een wedstrijd. De wedstrijd startte met Mirjam Vroegindeweij en Alicia Lagewaard. Zij lieten beide een knotsoefening zijn in de junioren categorie. Mirjam behaalde een 9e en Alicia een 11e plaats in een groot deelneemstersveld van 15 deelneemsters.

Daarna was het de beurt aan de pre-junioren en benjamins. Hierbij deden de meisjes een duo-oefening. Hier moesten ze met zijn twee een oefening zo gelijk mogelijk uitvoeren. Bij de benjamins wisten Noëlle Troost en Marly Visscher beslag te leggen op een gouden medaille. Julia de Groot en Mirthe Raimond wisten de gouden medaille mee naar huis te nemen bij de pre-junioren. Bij deze categorie was het hele podium voor Olympia Papendrecht. Mirthe Raimond en Anneloes Wemmers mochten de zilveren medaille meenemen en Yuliya Boon en Iris van der Kraan werden derde. Het was een spannende strijd, want tussen nummer 1 en nummer 3 zat nog niet eens een hele punt. Deze meiden zijn dus duidelijk aan elkaar gewaagd.

Daarna was het de beurt aan Mayah Romijn. Zij liet haar oefening zonder materiaal zien en behaalde ook een gouden medaille.

Als laatste was Merel de Bruijn aan de beurt. Zij liet bij de pre-junioren haar knotsoefening zien en nam nog een medaille in ontvangst voor Olympia. Zij behaalde een mooie derde plaats.

• Het volledige podium gevuld met deelneemsters van Olympia Papendrecht.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zware politiehelikopter vliegt boven Nieuw-Lekkerland, Streefkerk en Alblasserdam voor vermissing 112 12 uur geleden
Afbeelding
Vier auto's botsen op elkaar op A15 bij Gorinchem: vertraging loopt op tot anderhalf uur 112 17 uur geleden
Afbeelding
Wethouder en Lionsclub planten bomen in Alblasserdam: compensatie voor CO2-uitstoot Truckerstocht Nieuws 17 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden