• Thomas Verhoeven.
• Thomas Verhoeven. Foto: Nanda van Heteren

Thomas Verhoeven laagvlieger op EK zwemmen: ‘Tijd om weer aan het werk te gaan’

Sport 219 keer gelezen

PAPENDRECHT • Papendrecht was in de persoon van Thomas Verhoeven 2 tot en met 7 november tijdens de Europese Kampioenschappen (EK) korte baan (25 meter) zwemmen. In de Russische stad Kazan startte de zwemmer van Feijenoord Albion Swimming uit Rotterdam op de vijftig en honderd meter vlinderslag.

Op de eerst genoemde afstand tikte Verhoeven na 23,23 seconden aan. Het leverde hem een 21e plaats in de series op. De snelste zestien sporters uit de series gaan door naar de halve finales en daaruit starten de snelste acht in de finale. Op de dubbele afstand klokte de Papendrechter 52,02 seconden, goed voor een 24e plek in de series.

Op Facebook heeft de zwemmer een bericht geplaatst dat hij ‘twee keer zijn beste seizoenstijden heeft gezwommen, maar dat dit zeker niet de resultaten zijn waarvoor hij kwam. Tijd om weer aan het werk te gaan en te focussen op de volgende ontmoetingen’.

Thomas: “Ik ga de komende tijd de nadruk leggen op het weer fit worden. De start van dit seizoen was voor mij moeizaam en door eigenlijk net iets te hard te trainen ben ik mijn vorm van vorig jaar verloren. Langzaamaan komt dat nu weer terug. De wedstrijden waar dit zal moeten blijken zijn de Nederlandse Kampioenschappen begin december en de Wereld Kampioenschappen half december. Ik hoor deze week officieel dat ik in het WK-team zit, maar ik weet al dat ik er bij zit op de voorwaarde dat ik een goede vorm kan tonen tijdens de NK.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden