• Nils Erkelens op het punt van scoren.
• Nils Erkelens op het punt van scoren. Foto: Ruud de Jong

Drechtsteden handballers ook voorbij Foreholte

Sport 138 keer gelezen

DRECHTSTEDEN • Weer konden de handbalmannen van Drechtsteden een overwinning bijschrijven in de Hoofdklasse C. Foreholte uit Voorhout werd met 33-24 aan de kant gezet.

Opnieuw kon coach Lazar Popov spreken over een sterke start. Binnen 12 minuten was er een 7-3 voorsprong opgebouwd. Ook dit keer was de verdediging, met in het eerste deel Sven Stok in het doel, de basis van waaruit werd opgebouwd. Snel en verrassend, maar ook soms snel en slordig. Naast prachtige treffers smoorden er ook enkele aanvallen in schoonheid. De voorsprong met 17-8 bij rust was verdiend.

In het tweede deel, met Lennard Huisman in het doel. Kon Popov zich veroorloven om enkele basisspelers langer op de bank te houden. Door de diverse omzettingen waren de eerste 10 minuten rommelig (23-15). Nadat coach Popov ook zelf even binnen de lijnen kwam, scoorde 24-16, was het Nils Erkelens die het verschil met twee treffers opschroefde tot 26-16. Foreholte, met oud Saturnus herentrainer Chris van der Spek op de bank, wilde nog wel maar kon niet meer aanhaken. Zodoende werd de 33-24 de vijfde overwinning op rij.

Nadat eerst deze week nog gestreden is in de eerste ronde van de beker tegen Atomium’61 (dinsdag 9 november om 21.00 uur) wacht zondag de eerste echte krachtmeting. Om 12.10 uur speelt de ploeg in Rotterdam Schiebroek tegen de andere nog ongeslagen ploeg De Meeuwen. Daarna kan een eerste balans worden opgemaakt.

• Ruben de Boer in actie.

Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34