Afbeelding

Kinderdijk mist veel kansen en verliest nipt van KOAG

Sport 197 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De korfballers van CKC Kinderdijk hebben hun laatste competitiewedstrijd tegen KOAG nipt verloren met 16-17.

Deze week startte Kimberley Schuit in de basis in plaats van Marjolein Verkerk, en verder speelde Stijn Vlieg weer in de plaats van Martijn Kreuk. Hij kon helaas vanwege zijn blessure nog niet spelen.

Kinderdijk opende deze wedstrijd erg sterk door binnen 7 minuten op 5-0 voorsprong te komen. Helaas stagneerde het niveau enorm na deze goede start. KOAG kwam tot scoren en Kinderdijk scoorde minder goed mee. In de overige 23 minuten van de eerste helft lukte het Kinderdijk om er slechts 3 bij te scoren. Net voor de rust werd Marjolein Verkerk ingebracht op de plaats van Veerle van der Burgh.

De ruststand was 8-8 en beide teams konden na de thee weer opnieuw beginnen. In de tweede helft ging het gelijk op. Eerst stond KOAG 3 punten voor en later stond Kinderdijk weer 2 punten voor. Na twee hele snelle strafworpen tegen stond het met nog 4 minuten op de klok 15-15. Kinderdijk kwam met 16-15 achter, maar toen kreeg Ruben Groenendijk een strafworp mee en maakte hij 16-16. 

Vervolgens maakte KOAG erg snel 17-16 en kreeg Kinderdijk nog meerdere kansen om de gelijkmaker te maken. In totaal werden er 9 korte kansen gemist door Kinderdijk. Er lagen deze week dus weer genoeg mogelijkheden, maar qua afronding presteerde Kinderdijk onder de maat.

Volgende week staat de laatste wedstrijd van de eerste periode veld op het programma. Kinderdijk 2 speelt om 14.00 tegen RWA 2. Dit zal de laatste wedstrijd zijn voor Melissa den Braanker voordat zij met korfbal zwangerschapsverlof gaat. Kinderdijk 1 speelt om 15.30 uur tegen RWA 1.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Arno Janssen.
Wethouder wil niet bemiddelen bij onrust Kraaihoek Noord in Papendrecht (maar wel overleggen) Nieuws 1 uur geleden
Afbeelding
Kinderen adopteren oorlogsmonument in Alblasserdam en staan stil bij oorlog en vrijheid Nieuws 2 uur geleden
Afbeelding
PAB hekelt online enquête over windturbines: 'Je kan niet eens aangeven dat je tegen bent!' Nieuws 6 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden