Afbeelding
Foto: Aangeleverd

AV Passaat organiseert op zaterdag 27 november de eerste Papendrecht Cirkel Loop

Sport 280 keer gelezen

PAPENDRECHT • Atletiekvereniging Passaat organiseert op zaterdag 27 november voor de eerste keer de Papendrecht Cirkel Loop, met als goede doel Hospice De Cirkel. Dit gebeurt in samenwerking met hoofdsponsor McDonalds Alblasserdam en Hardinxveld-Giessendam.

AV Passaat vindt het belangrijk om mensen te laten bewegen. Samenlopen is natuurlijk véél gezelliger. Daarom organiseren zij jaarlijks loopevenementen zoals de Nationale Lenteloop en de Passaat Cross. Voor AV Passaat is het ook al even geleden dat ze een hardloop evenement mochten organiseren en zij vonden dat er dit jaar nog een evenement moest komen. Tegelijkertijd willen zij geld ophalen voor een goed doel. Voor het goede doel is gekozen voor het pas in de buurt gebouwde Hospice De Cirkel.

Hospice De Cirkel is een bijna-thuis-huis waar mensen die ongeneeslijk ziek zijn en die naar verwachting niet langer dan drie maanden zullen leven, kunnen verblijven om te sterven. De kwaliteit van hun leven en comfort in deze laatste fase staan hierbij centraal. De bewoners krijgen in het hospice dezelfde zorg als ze thuis zouden hebben ontvangen van de thuiszorg, de huisarts, familie en vrienden. Bovendien kunnen de bewoners en hun naasten altijd rekenen op liefdevolle aandacht van vrijwilligers.

Het hospice in Papendrecht is voor een groot deel afhankelijk van giften. Zij zijn heel blij met alle steun. Daarom is er gekozen om het hospice als goede doel aan deze loop te verbinden. Bijdragen kan via een donatie in het inschrijfformulier.

Deelnemers kunnen zich inschrijven voor een 5 of 10 kilometer lange prestatieloop. De opbrengst van de loop gaat naar Hospice De Cirkel. Het parcours start en finisht op de atletiekbaan van AV Passaat. Daarnaast gaat het parcours door Papendrecht en loopt het parcours ook langs het Hospice De Cirkel.

De start van de 5 kilometer is om 14.00 uur en de start van de 10 kilometer is om 15.00 uur.

Wie liever buiten de gebaande paden loopt, kan meedoen met de AV Passaat Cross. In het najaar begint het crossseizoen. ‘Crossen’ bij Passaat gebeurt dit jaar op 6 november in het Oostpark en rond de atletiekbaan. De volwassenen kunnen kiezen uit de korte of de lange cross. De parcoursbouwers hebben altijd wel een verrassing in petto voor dit zware loopwerk.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden