<p>&bull; Naomi Visser in actie tijdens een eerdere wedstrijd.</p>

• Naomi Visser in actie tijdens een eerdere wedstrijd.

(Foto: Aangeleverd)

Papendrechtse turnster Naomi Visser vijfde bij WK meerkampfinale

  •   keer gelezen   Sport

PAPENDRECHT • De twintigjarige Naomi Visser uit Papendrecht is donderdag 21 oktober in het Japanse Kitakyushu als vijfde geëindigd in de WK meerkampfinale. Dit is de beste prestatie ooit van een Nederlandse.


Naomi had zich als elfde geplaatst voor de eindstrijd. Na een foutloze meerkamp scoorde ze 52,832 punten.

Voorbij Verona
De Papendrechtse streefde de tot nu toe best presterende Nederlandse tijdens een WK meerkamp voorbij; in 2001 eindigde Verona van de Leur op plek negen bij de wereldkampioenschappen in Gent. Een kleine kanttekening: de bezetting van dit WK was minder dan normaal doordat een aantal turnsters een pauze inlaste, na hun deelname aan de Olympische Spelen drie maanden geleden.

Derde deelname
Het was voor Naomi de derde keer dat ze aan de meerkamp van een WK-finale deelnam. In 2018 werd ze veertiende en een jaar later eindigde ze op de op een na laatste plek.

Teleurstelling
Afgelopen zomer kreeg Naomi een grote teleurstelling te verwerken. Als gevolg van een positieve coronatest mocht ze niet mee naar Tokio, terwijl ze keihard had getraind om als reserve af te kunnen reizen naar de Olympische Spelen. Aan Het Kontakt-Klaroen vertelde ze in juli: “Ik had er vier jaar naartoe gewerkt. Toen ik in 2017 naar het Nationaal Trainingscentrum in Heerenveen ben overgestapt, ben ik er echt voor gegaan.”

Belofte
Ondanks alles bleef ze gemotiveerd en besloot ze zich te richten op 2024. “Het aankomend WK wil ik laten zien dat ik daar echt wil staan.” Die belofte heeft ze nu waargemaakt.

Anne Marie Hoekstra
Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt editie Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @AnneMHoekstra op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5