Tweede overwinning voor Smash’66 dames 1

Sportt 338 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Na een 4-0 verlies in de vorige wedstrijd tegen Volley2B uit Berschenhoek, boekte de dames van Smash’66 zaterdag een overwinning in een spannende wedstrijd tegen Volley Zuid dames 2 uit Rotterdam.

De Alblasserdamse hoofdmacht heeft na vier wedstrijden twee verliezen en twee overwinningen op de teller staan.

Britt van den Boogaard en Eva Wessels hadden zich na een welverdiende vakantie weer bij het team gevoegd. Deborah den Hertog, spelend op een cruciale middenpositie was wegens vakantie deze week afwezig. Haar plek werd waargenomen door routinier Laura Dessens, die voor deze wedstrijd de middenpositie bekleedde.

De ploeg van coach Bokhorst startte fel. Volley Zuid moest de grootste moeite doen om de ballen aan Alblasserdamse zijde op de grond te krijgen. Verdedigend speelden de dames zeer sterk en attent en aanvallend werd er veel druk gezet. Britt van den Boogaard wist haar aanvallers goed te bedienen en punt na punt werd er gescoord. Met name Wessels en Evelijn de Vreede waren scorend zeer sterk. Na een krachtige service serie van Else-Mieke Korporaal, waarbij zij de dames van Volley Zuid onder druk werden gezet, won Smash’66 de eerste set met een overtuigende score van 25-15.

De start van de tweede set was moeizaam. Na een service serie van Rotterdamse zijde, keek Smash’66 al snel tegen een 0-6 achterstand aan. Al vroeg in deze set vluchtte Bokhorst in een time-out. Na een peptalk wisten de dames zich te herpakken en veranderde de achterstand al snel in een 8-6 voorsprong. Wederom werd er fel en slim volleybal gespeeld en zonder al te veel tegenstand werd de tweede set met 25-18 gewonnen.

In de derde set nam Tessa Verbeet de plaats in van Tabitha Zanen. Ook aan de kant van Volley Zuid vonden spelerswissels plaats. Direct startte de Alblasserdamse ploeg weer onrustig en maakte fout op fout. Wat in de eerste twee sets zo soepel verliep, leek nu volledig vergeten. Wissels in de passing en time-outs van coach Bokhorst mochten niet baten: met 25-17 ging de derde set naar de Rotterdammers.

De vierde set is een kopie van de derde. Na een rommelige en moeizame set gaat ook deze naar Volley Zuid met 25-14.

Tijd voor een ander regime. Bokhorst zette Zanen weer terug op de positie van passer- loper en Verbeet nam de plaats van de Vreede over op de diagonaal. Verbeet wist Volley Zuid te verrassen met afwisselend harde smashes en een slimme primbal. Smash’66 was vastberaden deze wedstrijd af te sluiten met een overwinning. Gelukkig wisten zij het niveau van de eerste twee sets weer te bereiken en de Alblasserdamse equipe besloot deze wedstrijd met een overwinning. De vijfde set ging met 15-9 naar Alblasserdamse zijde.

De dames van Smash’66 staan na deze overwinning op een zesde plek in de competitie.

De volgende thuiswedstrijd van Smash’66 vindt plaats op vrijdag 5 november om 21:30uur. Er wordt gespeeld tegen Voltena dames 3 uit Nieuwendijk.