Smash’66 dames 1 pakken eerste overwinning

Sport 226 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Nadat Smash’66 dames 1 vorige week haar meerdere moest erkennen in WIK Dames 2 uit Groot Ammers, pakte Smash’66 in het afgelopen weekend een mooie overwinning tegen RVC Libanon ‘50 dames 2 uit Rotterdam.

De Alblasserdamse ploeg, onder leiding van Lykele Bokhorst, is dit seizoen behoorlijk verjongd. Talenten Tessa Verbeet, Deborah den Hertog en Evelijn de Vreede uit voormalig meisjes A namen het stokje over van Rosan van den Oever, Liza van Erk en Liesbeth Tuijtel. Van Erk en van den Oever hebben besloten om te stoppen en Tuijtel komt nu uit voor het tweede team van Smash’66. Verder komen Eva Wessels, Britt van den Boogaard, Else-Mieke Korporaal, Laura Landsmeer en Tabitha Zanen uit voor het eerste damesteam van Smash’66.

De eerste set startte de ploeg van Bokhorst nog wat afwachtend en voorzichtig. De passing werd prima verzorgd, maar aanvallend werd te weinig druk gezet. Tot het einde van de set bleef het gelijk op gaan. Pas aan het einde van de set wist Bokhorst het tij de keren na wat aanwijzingen in een time-out. Met sterk verdedigend werk van Evelijn de Vreede, wist Britt van den Boogaard keer op keer haar aanvallers te bedienen en wisten Eva Wessels en Deborah den Hertog de ballen aan Rotterdamse zijde op de grond te slaan. Een spannende eerste set eindigde met 25-23 in Alblasserdams voordeel.

De tweede set werd direct voortvarend gestart met veel druk op de service. De ploeg uit Rotterdam wist maar zelden een aanval op te bouwen en keek direct tegen een flinke achterstand aan. Halverwege de set wisten de Rotterdammers wat meer tegenstand te bieden, maar door verzorgd spel werd de eerste set gewonnen door Smash’66 met overtuigende cijfers: 25-13.

De derde set werd wederom fel gestart. Maar na een serie punten voor de Alblasserdammers gooide Libanon het over een andere boeg. De Rotterdammers gingen slimmer en gevarieerder spelen, maar de Alblasserdamse ploeg bewees verdedigend zeer degelijk te zijn. Hoewel Libanon nog even leek aan te haken, ging in de slotfase toch Smash’66 er ook vandoor met de derde set en won met 25-23.

In de vierde set werd het duidelijk dat aan Alblasserdamse zijde de vermoeidheid toe begon te treden. Met wat minder overtuiging en kracht aan Smash’ zijde, wist Libanon meteen uit te lopen. Bokhorst sprak zijn equipe toe en wist de juiste snaar te raken. Uiteindelijk ging ook de laatste set, met overtuigende cijfers naar Alblasserdam met 25-18.

Na de kansloze nederlaag van vorige week geeft deze mooie overwinning weer vertrouwen. Volgende week spelen de dames uit en treft de hoofdmacht van Smash’66 Volley2b uit Berschenhoek. Het team moet het dan doen zonder Wessels en van den Boogaard die op het moment van een welverdiende vakantie genieten.

De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 15 oktober om 21:30 uur in de Blokweer tegen Volley Zuid dames 2 uit Rotterdam. Vanaf heden is publiek weer welkom in de Blokweer. De tribunes zijn groot genoeg om afstand te houden en de kantine is weer open voor een drankje.