Drechtsteden handbalsters nog steeds zonder punten

Sport 124 keer gelezen

DRECHTSTEDEN • Na vier wedstrijden zijn de handbalsters van Drechtsteden nog steeds puntloos. Ook zondag bleven de punten bij de tegenstander: het Rotterdamse Atomium’61.

Wederom bevatte deze wedstrijd diverse fases van goed en zwak spel. De eerste tien minuten waren goed, met twee aan elkaar gewaagde teams. Hierin wist de thuisploeg maar één keer te scoren. Maar wisselingen binnen de ploeg, met daaruit voortvloeiende misverstanden, hielpen Atomium in het zadel. Binnen de kortste keren stond het 6-1. Het lukte trainer Raymond van der Staay niet om voor de rust (11-3) de ploeg weer op de rail te krijgen.

Na de thee volgde opnieuw een fase van goed en verzorgd spel. Net als vorige week kwam de ploeg terug in de wedstrijd (14-10). Maar ook net als vorige week kon de ploeg dit niet volhouden en moest er noodgedwongen teveel aan de noodrem getrokken worden. De tijdstraffen en strafworpen die dit opleverde, samen met de onbenutte kansen, leverde de vierde nederlaag op met 19-11.

Van der Staay is na deze nederlaag niet in paniek. “We hebben een grote selectie en dus te maken met vele wisselingen binnen het team. Deze veldwedstrijden zie ik als opmaak naar de zaalcompetitie die op 24 oktober start. Dan moet duidelijk zijn wie in het eerste start. Voordat we gaan oefenen in de zaal spelen we nog twee keer op het veld. Zondag thuis in Zwijndrecht tegen H.V.O.S. vanaf 12.45 uur en de week erop bij Schipluiden. Daarna moet duidelijk zijn hoe we de zaalcompetitie ingaan.”