CKC Kinderdijk laat kansen liggen tegen Merwede

Sportt 191 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Het eerste team van korfbalvereniging CKC Kinderdijk heeft afgelopen zaterdag met 14-17 verloren van Merwede.

Kinderdijk en Merwede zijn zowel in de zaal als op het veld aan elkaar gewaagd. Al gelijk in de eerste minuut van de wedstrijd was het aanpoten voor beide ploegen. Binnen anderhalve minuut was het al 1-2. Alle drie gescoord van afstand. Twee minuten later stond het 2-2 en 15 seconden later 2-3. Hierna liep Merwede gestaag uit naar 2-6 halverwege de eerste helft.

Vooral Kinderdijk speelde slordig en gehaast. Dit was ook te zien in de stand. Twaalf minuten voor rust was er de eerste wissel. Menno en Martijn wisselden van vak. Met nog 10 minuten op de klok kwam Kinderdijk een beetje onverwachts nog erg dicht bij een gelijke stand. Laura Verveer maakt en 6-7 van. Helaas liep daarna Merwede toch nog uit naar een 6-10 ruststand. Mede door het benutten van twee strafworpen.

Na rust schoot Kinderdijk voortvarend uit de startblokken. Marjolein Verkerk en Max Donkervoort zorgden voor een achterstand van nog 2 punten: 8-10. Achttien minuten voor het eindsignaal werd er door topscorer Ruben Groenendijk een tweede strafworp benut en kwam de stand op 10-13.

Kinderdijk speelde de tweede helft een stuk sterker dan in de eerste helft, maar liep de hele wedstrijd achter de feiten aan. De kansen waren er zeker wel, maar werden niet benut. Dat resulteerde in een eindstand van 14-17.

Scores deze wedstrijd: Ruben Groenendijk 5x, Max Donkervoort 4x, Laura Verveer 2x, Menno Bot, Marjolein Verkerk en Veerle van der Burgh 1x.

De eerstvolgende wedstrijd is zaterdag 25 september tegen Vitesse in Barendrecht. Die wedstrijd begint om 16.30 uur.