• Peter Maaskant, Henk van Oers en Bianca Noordhuizen bij de contractondertekening.
• Peter Maaskant, Henk van Oers en Bianca Noordhuizen bij de contractondertekening. Foto: Aangeleverd

Handballers in de Drechtsteden zetten samenwerking voort

Sport 274 keer gelezen

PAPENDRECHT • De besturen van de handbalverenigingen DES’72, Conventus en Saturnus’72 hebben grote stappen gezet om de samenwerking binnen de Drechtsteden voort te zetten.

Corona zette dit seizoen een streep door de ambities van de handballers, maar voor het nieuwe seizoen staat de club weer in de startblokken.

Bij de dames betekent dit een voortzetting van de samenwerking tussen Conventus (Zwijndrecht) en Saturnus’72 (Ridderkerk). Bij de heren wordt het duo aangevuld door D.E.S.’72 (Papendrecht). Hiervoor zette Bianca Noordhuizen (Conventus), Marko Bakema D.E.S.’72) en Peter Maaskant (Saturnus’72) hun handtekening. Deze samenwerking betekent dat de teams hun thuiswedstrijden verdelen over de drie gemeente. Alleen de mannen (Hoofdklasse) spelen hun thuiswedstrijden altijd in Ridderkerk, omdat hier met hars mag worden gespeeld.

Op het technische gebied worden momenteel de laatste gesprekken afgerond met trainers en begeleiders om hun contract van dit seizoen door te zetten naar 2021/2022. Henk van Oers heeft inmiddels zijn contract al getekend. Hij is verantwoordelijk voor de A en B junioren. Bij de dames krijgt hij hierbij steun van Monique Brandsma terwijl Rob Baaijens de heren A junioren begeleidt.

Drechtsteden hoopt met de samenwerking en het aanstellen van goede trainers een solide basis te leggen voor handbal in deze regio. Daarnaast is er ook op recreatief gebied steeds meer animo. Bij alle drie de verenigingen kunnen recreanten nu ook spelen in een midweekse competitie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Arno Janssen.
Wethouder wil niet bemiddelen bij onrust Kraaihoek Noord in Papendrecht (maar wel overleggen) Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Kinderen adopteren oorlogsmonument in Alblasserdam en staan stil bij oorlog en vrijheid Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
PAB hekelt online enquête over windturbines: 'Je kan niet eens aangeven dat je tegen bent!' Nieuws 22 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden