Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Aangeleverd

Dordtse Roei- en Zeilvereniging gaat het water op

  •   keer gelezen   Sport

DRECHTSTEDEN • Op het Spaarbekken in Dordrecht zijn de eerste zeilboten van de Koninklijke Dordtse Roei- en Zeilvereniging alweer gesignaleerd en zijn de wedstrijdtrainingen gestart. Alle leden kunnen in de maand april op zaterdagmiddag vrijzeilen.


In de huidige corona-tijd heeft de zeilsport een groot voordeel ten opzichte van vele andere sporten. Het is namelijk goed mogelijk om afstand te houden, geen direct contact met anderen te hebben en toch met een groepje het water op te kunnen. Ieder in zijn of haar eigen boot onder begeleiding van een instructeur. Bij de KDR&ZV zijn uiteraard de nodige corona-maatregelen van kracht, maar het is heerlijk om weer het water op te gaan.

Kennismaken
In de week van 10 mei start de roei- en zeilvereniging met de wekelijkse zeillessen. “Wij geven zowel aan kinderen als volwassenen zeilles en er is nog ruimte in onze groepen”, laat de vereniging weten. “Onze vereniging geeft instructie op verschillende niveaus, van beginners tot gevorderden. Aan het einde van het seizoen mag je, bij goed gevolg, een erkend CWO diploma in ontvangst nemen. Om kennis te maken kan je een afspraak maken om bijvoorbeeld in april op zaterdagmiddag langs te komen. Neem daarvoor contact op met zeilsecretaris@kdrzv.nl Je krijgt dan meer te horen over onze vereniging en de mogelijkheden voor lidmaatschap en lessen. Direct aanmelden kan natuurlijk ook. Wilt u of uw kind liever roeien? Dan kan dat ook bij onze vereniging, neem daarvoor contact op met secretaris@kdrzv.nl.”

Verenigingszeilboten
Groot voordeel van zeilen bij de vereniging is dat je niet meteen een eigen zeilboot hoeft aan te schaffen. De vereniging heeft namelijk de beschikking over een groot aantal verenigingsboten. Kinderen vanaf 8 jaar en in het bezit van zwemdiploma A en B starten in de optimisten. Voor de jeugd zijn er RsFeva’s en volwassenen stappen in de sportieve RsQuests of in de stabielere Seabird. De zeillessen worden gegeven op het Spaarbekken ‘Grote Rug’ in Dordrecht. Deze ruime afgesloten plas wordt alleen gedeeld met de surfvereniging, waardoor het zeer veilig water is om te leren zeilen.

Geïnvesteerd
“In 2020 heeft de vereniging fors geïnvesteerd in nieuw zeilmateriaal, een jeugdwedstrijdprogramma en nieuwe boten”, vertelt zeilcommissaris Annemieke Noort trots. “Ook hebben wij afgelopen zomervakantie een zeilkamp georganiseerd voor de jeugd, waarin zij in een week zelfstandig leerden zeilen in een optimist. Dit was een grandioos succes. Eenzelfde zeilkamp staat voor dit jaar op de planning, uiteraard afhankelijk van de coronamaatregelen.” In 2020 steeg mede hierdoor het ledenaantal van de vereniging. Ook (her)ontdekten mensen de zeilsport in hun eigen regio voor zichzelf of voor hun kinderen. Hoe het seizoen eruit gaat zien is uiteraard mede afhankelijk van de overheidsmaatregelen. De club is er in ieder geval klaar voor en gelukkig is er veel mogelijk.

Voor meer informatie: www.kdrzv.nl. Een afspraak maken om langs te komen kan via zeilsecretaris@kdrzv.nl. Adres zeillocatie: Baanhoekweg 9, Dordrecht.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier