Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Fleur Hoogendoorn

PKC wint zaalkorfbalfinale na thriller tegen Fortuna

  •   keer gelezen   Sport

PAPENDRECHT • PKC heeft zaterdagmiddag 17 april de zaalkorfbalfinale gewonnen in Ahoy. De ploeg won met 22-18 van Fotuna.


Daar zag het tot halverwege de tweede helft nog niet naar uit. De Papendrechtse korfbalploeg speelde stroef, veroverde weinig rebound en had een te laag scoringspercentage. Ruststand was 8-9 in het voordeel van Fortuna.

PKC toonde echter veerkracht en kon het tempo in de tweede helft opschroeven. Vooral het inbrengen van Arjan van Houwelingen zorgde voor een ommekeer. Hij maakte een belangrijke goal door bij 12-12 PKC op voorsprong te zetten.

De dames bij PKC scoorden veel. Sanne van der Werf werd zelfs topscorer met acht doelpunten. “Ik geloof dat ik nog nooit zoveel doelpunten gemaakt heb ik één wedstrijd”, vertelde ze na afloop

PKC stond twee jaar geleden voor het laatst in de finale. Toen verloor de ploeg van Fortuna. In 2015 was PKC voor de laatste keer landskampioen. De zege van 2021 betekent de tiende landstitel voor de ploeg uit Papendrecht.

“Het heeft heel lang geduurd voordat we weer een zaaltitel veroverd hebben. Ik ben echt super blij. We hebben hiervoor het hele jaar hard gewerkt”, aldus Sanne van der Werf.

“Het was een moeilijke finale. In het begin hadden we heel veel slechte aanvallen. Uiteindelijk konden we onszelf beter organiseren en speelden we onze aanvallen goed uit.”

Klik hier voor de samenvatting van de NOS

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier