Logo hetkontakt.nl/klaroen
<p>• Een foto van Nanda van Heteren en haar medaille.</p>

• Een foto van Nanda van Heteren en haar medaille.

(Foto:)

Zwemster Nanda van Heteren achtste op Europese ranglijst 2020

  •   keer gelezen   Sport

PAPENDRECHT • Elk jaar brengt de Europese zwembond LEN een Top 10 per zwemnummer voor masters uit. In de pandemie konen heel weinig wedstrijden gezwommen worden, maar toch is de ranglijst 2020 vorige week gepubliceerd. Nanda van Heteren van de Papendrechtse zwemvereniging De Geul staat in die lijst.


Op donderdag 23 januari 2020 zwom Nanda van Heteren op de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen (ONMK) korte baan (kb, 25 meter) in Zwemcentrum Rotterdam de 1500 meter vrijeslag in de categorie dames 30-35 jaar. De tijd van twintig minuten dertig seconden en 94 honderdsten betekende een persoonlijk record (pr). Hiermee tikte ze als derde Nederlandse aan. Behalve de bronzen medaille leverde dit resultaat ook de achtste plaats op de Europese ranglijst op. 

Nanda: “Dit is de eerste en waarschijnlijk ook de enige keer dat ik mijn naam in zo’n zwemlijst terugvind. Hoewel 2020 natuurlijk geen representatief sportjaar was, ben ik wel blij dat ik hierin sta. Dit motiveert mij om in deze tijd zonder wedstrijden met mijn vriend Mark Godwaldt, vrienden/vriendinnen en andere clubgenoten in het buitenbad van Sportcentrum Papendrecht te blijven trainen.”

Masters zijn breedtesporters. Deze zwemmers bedrijven hun grote passie naast hun maatschappelijke carrière, studie en/of gezin. Iedereen die in welke mate dan ook zwemmen leuk vindt en twintig jaar of ouder is, is welkom om mee te doen bij de dames of de heren. Masters zwemmen in leeftijdscategorieën van vijf jaar.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier