Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Thomas Verhoeven, hier op archiefbeeld.
• Thomas Verhoeven, hier op archiefbeeld. (Foto: Nanda van Heteren)

Thomas Verhoeven uit Papendrecht zwemt EK-limiet op 50 meter vlinderslag

  •   keer gelezen   Sport

PAPENDRECHT • Papendrechter Thomas Verhoeven heeft zich vorig weekend tijdens de Eindhoven Qualification Meet (EQM) verzekerd van een ticket naar het Hongaarse Boedapest. Van 17 tot en met 23 mei vindt daar de Europese Kampioenschappen zwemmen plaats. De zwemmer van Feijenoord Albion Swimming mag starten op de vijftig meter vlinderslag.


,,Op vrijdag had ik in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion al de honderd meter vlinderslag gezwommen. Dit onderdeel heb ik de afgelopen jaren niet enorm fanatiek gedaan, maar nu wel als ondersteuning voor de halve afstand. In de serie zwom ik 53,57 seconden, dit was ruim een seconde sneller dan mijn persoonlijk record. Dit gaf vertrouwen. Op zaterdag was ik vrij om uit te rusten en mij voor te bereiden op mijn race van zondag.

Nadat ik prima had geslapen, was ik in het zwembad ook nog ontspannen. Normaal gesproken voel ik mij zenuwachtig, maar deze keer was ik niet gehaast of gestrest. Dat gaf mij een boost om hard te zwemmen. Ik was opgelucht dat de spanning me niet hinderde. Natuurlijk voelde ik wel spanning, maar had weinig last van zenuwen. Dat gaf mij zelfvertrouwen.

Voor mijn gevoel was ik redelijk goed weg bij de start. Op deze fase van de race heb ik de afgelopen maanden hard getraind, maar in het water was het toch wat lastig om te zien of dit helemaal goed ging. De baan naast mij was namelijk leeg en dan weet je toch niet of je écht goed weg bent.

Tijdens het zwemmen zelf, ging het lekker. Elke slag was krachtig en gaf grip, dat is dit seizoen wel eens mis gegaan. Vergelijk het met een auto die heel hard optrekt. Je kan of hard wegrijden of slippen en dan kom je niet vooruit. Als je het water niet pakt, dan kom je niet vooruit, maar daar was nu gelukkig geen sprake van.

Halverwege voelde ik dat dit hem heel goed kon worden en ook het laatste stukje kon ik goed doortrekken. Toen ik had aangetikt, moest ik eerst mijn zwembril afzetten. Door de beslagen glazen, kon ik het scorebord niet lezen. Daarna was ik enorm opgelucht dat ik een tijd van 23,54 seconden achter mijn naam zag staan. In de serie had ik dus onder de EK-limiet van 23,61 seconden op de vijftig meter vlinderslag gezwommen!”

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier